Comunicat del Sindicat d’Habitatge de Molins de Rei

Comunicat a l’Ajuntament de Molins de Rei

El Sindicat d’Habitatge de Molins de Rei fem aquest comunicat per denunciar el pèssim treball en matèria d’Habitatge de l’alcalde Xavi Paz i el regidor d’Habitatge Josep Maria Puiggari, extrapolable a la gestió de la Generalitat de Catalunya envers la mateixa qüestió.

Les males decisions polítiques i el desinterès per la qualitat de vida de les persones, per part de les institucions, han portat el panorama de l’habitatge a Catalunya a una situació extrema. I la nostra vila no n’és l’excepció. Molins de Rei és, de fet, un exemple clar de com l’especulació i el negoci de l’habitatge, un dret que hauria d’estar garantit per a tots i totes, ens allunya cada vegada més de poder viure en pau al poble on hem crescut.

Ja fa anys que l’Ajuntament de Molins està capficat en emmascarar aquesta situació, amagant el conflicte social, la pobresa, i, sobretot, la seva voluntat especulativa i empresarial. En poques paraules, vol amagar la problemàtica de l’habitatge existent en totes les seves formes.

Els nous pisos de les Guardioles ja són pràcticament una realitat. Aquests es van construir amb la condició d’esdevenir habitatges de “Protecció Oficial”. La missió d’aquesta és garantir una accessibilitat real a persones en situació de vulnerabilitat econòmica, i que, per tant, no tenen fàcil accés a l’habitatge. Així doncs, se sobreentén que aquest projecte únicament té sentit si els pisos són de lloguer, ja que cap persona interessada podria comprar-se un pis.

Si bé l’Ajuntament vol posar-se medalles per la construcció d’aquests habitatges, la realitat és ben diferent. En la primera fase, dels 56 pisos construïts, només 4 seran de lloguer. Els 52 restants són de compra. Qui podria adquirir la propietat d’un pis estant en una situació de vulnerabilitat econòmica?

La gravetat de l’assumpte no es queda aquí, sinó en el fet que els preus de venda dels 52 pisos de protecció oficial oscil·len entre 140.000 € i 255.000 €. Aquí és on es fa palesa la poca preocupació de l’Ajuntament envers la problemàtica de l’habitatge. Amb aquestes polítiques d’habitatge, Molins de Rei està esdevenint un paradís per l’especulació. Darrere d’això hi ha la voluntat de fomentar un model de Vila excloent i selecte, a partir del qual es pretén que els molinencs només siguin aquelles persones amb cert nivell econòmic.

Així doncs, el Sindicat d’Habitatge de Molins exigim que els diners de tots els molinencs i molinenques, gestionats per l’Ajuntament, vagin destinats a polítiques realistes que ajudin a la població molinenca. Exigim que en les altres fases de construcció de les Guardioles, la totalitat dels habitatges de protecció oficial siguin de lloguer, amb uns preus regulats i accessibles. Que l’Ajuntament no es posi medalles que no li pertoquen!

Lluitem per l’habitatge digne!