Nota de premsa del PSC Baix Llobregat

El nou dret de ciutadania aprovat pel govern de Pedro Sánchez es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny

Ahir va ser un dia històric pel nostre país, quan el Congrés dels Diputats i Diputades va aprovar un nou dret per a la ciutadania com és l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Tal com explica la diputada Sonia Guerra, portaveu socialista de la comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals per a la Discapacitat al Congrés: “aquest nou dret és un somni fet realitat, que ja va anunciar el President Sánchez, quan encara era candidat a Mérida, l’any 2015”.

A la comarca del Baix Llobregat 14.874 llars, és a dir, 40.206 persones podran beneficiar-se d’aquest ingrés que “PP ha qualificat de “paguita”i VOX de “cartilla de racionamiento” però que el que fa és donar resposta a una demanda urgent i necessària que des de fa anys diferents organismes internacionals recomanen per lluitar i erradicar la pobresa estructural que existeix al nostre país, una pobresa que duplica la mitjana europea” ha explicat la diputada que ha remarcat que “a la comarca del Baix Llobregat, en concret, afecta un 5% de la població, estem parlant de famílies o persones que ingressen menys de 5.000 euros l’any.”

Guerra ha posat especial atenció al fet que un terç d’aquestes famílies tenen nens i nenes a càrrec. “A l’Estat la pobresa afecta a més de 2 milions d’infants, amb aquest ingrés el govern es preocupa de protegir els drets i oportunitats dels nostres nens i nenes”. La diputada també ha remarcat que dels beneficiaris amb infants a càrrec, un 15% són famílies “monomarentals”, un concepte que tal com explica Guerra “hem de començar a introduir doncs el 90% de les famílies monoparentales són dones amb fills i filles a càrrec”.

L’IMV serà una prestació no contributiva, vinculada a la inclusió laboral que s’acompanyarà d’itineraris d’inserció laboral. També afegeix un segell per aquelles empreses que formin i insereixin a persones beneficiàries de l’IMV. A més és compatible amb rendes autonòmiques com la catalana Renda Garantida de Ciutadania.

Guerra ha celebrat aquest dret recordant que “els i les socialistes continuarem lluitant per erradicar la pobresa severa al nostre país i sobretot la que afecta els nostres infants.”

Enllaça la pàgina web del PSC Baix Llobregat:

https://baixllobregat.socialistes.cat/ca/noticia/l-ingres-minim-vital-podra-beneficiar-a-gairebe-15-mil-families-del-baix-llobregat-1