Comunicació ANC-Molins de Rei

L’ANC de Molins de Rei / Molins de Rei per la Independència i 14 entitats més de la vila (Ateneu Mulei, Associació Obrera de Molins de Rei, Fòrum XXI, Club d’Scrabble Mots i Més, Òmnium Cultural, BotMol, l’Agrupa, Centre Excursionista Molins de Rei, Amics del Museu, Gueopic, Grallers de Molins de Rei, Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, Club Ciclista Molins de Rei i Quòdlibet Grup Goral) han presentat a primers de gener una moció a l’Ajuntament que demana al Ple que doni suport als més de 250 represaliats per les protestes de la Junquera del novembre del 2019, convocades pel Tsunami Democràtic, i concretament per a les persones de la vila que estan encausades i pendents de judici. La Moció per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera exigeix als òrgans judicials que arxivin la causa contra els manifestants, que el consistori mostri el seu suport a les persones que estan investigades, especialment a les de la vila, el seu rebuig a la persecució judicial arbitrària dels moviments socials i cívics, i finalment que faci arribar l’acord del Ple al govern de la Generalitat, al govern de l’estat espanyol i al TSJC. Denuncia la repressió i explícitament l’abús de poder, la mala praxi, les poques garanties processals, i defensa la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació i a protestar contra les decisions polítiques, judicials o executives en una societat democràtica lliure.

L’ANC també ha donat suport a la iniciativa del moviment ciutadà #Via Unilateral, que vol dimensionar i fer visible el suport popular al mandat de l’1 d’octubre. Per a fer-ho, impulsa a tot el país una recollida de signatures per demanar els regidors dels ajuntaments catalans que aprovin la Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya. Un total de 250 signatures de persones residents a Molins de Rei donen suport al text i demanen que el ple de l’Ajuntament aprovi la moció, que també ha estat entrada a l’Ajuntament dins el mes de gener. Aquesta moció ja ha estat aprovada en alguns municipis de Catalunya.

L’ANC també ha donat suport a la iniciativa del moviment ciutadà #Via Unilateral, que vol dimensionar i fer visible el suport popular al mandat de l’1 d’octubre i per a fer-ho, ha recollit un total de 250 signatures de persones residents a Molins de Rei que donen suport a una Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya, que proposa al Ple de l’Ajuntament votar l’adopció de 5 acords. #Via Unilateral impulsa a tot el país una recollida de signatures per tal de demanar els regidors dels ajuntaments catalans que aprocin la Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya. Demanem que el ple de l’Ajuntament aprovi aquesta moció.

Comunicació ANC-Molins de Rei