Nota de premsa de l’ANC – Molins de Rei

L’ANC de Molins de Rei / Molins de Rei per la Independència i 14 entitats més de la vila (Ateneu Mulei, Associació Obrera de Molins de Rei, Fòrum XXI, Club d’Scrabble Mots i Més, Òmnium Cultural, BotMol, l’Agrupa, Centre Excursionista Molins de Rei, Amics del Museu, Gueopic, Grallers de Molins de Rei, Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, Club Ciclista Molins de Rei i Quòdlibet Grup Coral) van presentar a primers de gener una moció a l’Ajuntament que demanava al Ple que donés suport als més de 250 represaliats per les protestes de la Junquera del novembre del 2019, convocades pel Tsunami Democràtic, i concretament per a les persones de la vila encausades i pendents de judici. La Moció per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera exigeix als òrgans judicials que arxivin la causa contra els manifestants, que el consistori mostri el seu suport a les persones que estan investigades, especialment a les de la vila, el seu rebuig a la persecució judicial arbitrària dels moviments socials i cívics, i finalment que faci arribar l’acord del Ple al govern de la Generalitat, al govern de l’estat espanyol i al TSJC. Denuncia la repressió i explícitament l’abús de poder, la mala praxi, les poques garanties processals, i defensa la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació i a protestar contra les decisions polítiques, judicials o executives en una societat democràtica lliure. La moció va ser aprovada el Ple del dia 4 de febrer (2021) per 13 vots a favor (Junts, ERC, CUP i 2 regidors socialistes),  7 abstencions (PSC, Molins Camina i RM-ECG) i 1 en contra (C’s).

L’ANC també dona suport a la iniciativa del moviment ciutadà #Via Unilateral, que vol dimensionar i fer visible el suport popular al mandat de l’1 d’octubre. Per a fer-ho, impulsa a tot el país una recollida de signatures per demanar els regidors dels ajuntaments catalans que aprovin la Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya. Aquesta moció ja ha estat aprovada en alguns municipis de Catalunya. Es va recollir un total de 250 signatures de persones residents a Molins de Rei que van ser portades juntament amb la moció al registre d’entrada de l’Ajuntament dins el mes de gener. La moció no va arribar al Ple perquè es va adduir que 250 era un nombre insuficient. El mes de març es reiniciarà la recollida de signatures per tal de’assolir el 2% del cens de votants requerit.

Cal recordar que l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar en passat mes de novembre (2020) la Moció en defensa de la unitat de la llengua impulsada per la Plataforma per la Llengua i presentada de manera conjunta per la territorial del Baix Llobregat, l’Assemblea Nacional Catalana de Molins de Rei i l’Ateneu Mulei. Només l’abstenció de la regidora de Ciutadans va impedir que s’aprovés per unanimitat.  

Comunicació ANC-Molins de Rei