gimweb

En una temporada totalment atípica on les gimnastes no poden competir directament amb les seves companyes i rivals en un mateix escenari sinó que ho han de fer a través d'enregistraments de vídeo en el lloc habitual d'entrenament, les gimnastes del Club Gimnàs Molins de Rei han obtingut bons resultats a la primera fase de la Copa Catalunya.

Fase Edat Escolar

A la categoria escolar A4G, Emma Aroca ha quedat tercera classificada de la categoria, obtenint la millor nota a salt, la tercera a paral·leles i a barra, i la cinquena en l’aparell de terra.

A la categoria escolar B4P, Laia Puig ha estat quinzena a la classificació general obtenint la vuitena millor nota a les paral·leles.

A escolar B4G, Carla Ramírez ha guanyat la competició aconseguint la millor nota a salt i a terra. Emma Narbona ha estat onzena a la classificació general amb la segona millor nota a barra. Anna Ramírez ha quedat 24a; Martina Luque 25a Erika Vique 26a. En aquesta categoria s’ha aconseguit la quarta posició com a equip.

A escolar C3, Clàudia Gomà ha quedat tretzena obtenint la cinquena millor nota a salt. Laia Tomàs ha estat catorzena assolint la tercera millor nota a salt.

A escolar C4P, Sara Mallen ha quedat subcampiona de la categoria amb la millor nota a salt i la tercera de barra. Bruna Berenguer ha quedat tercera de la categoria obtenint la segona millor nota a paral·leles i la millor nota de terra.

A escolar D3, Hanae Shinamura ha quedat quarta a la classificació general, aconseguint la millor nota de l’aparell de terra. Alèxia Garcia ha estat dotzena a la general i cinquena a terra; i Judit Aguilar ha quedat tretzena a la general i la sisena a terra. Com a equip han obtingut la tercera posició de la categoria.

Fase Base

A B2G, Evelyn Dudoiu ha quedat subcampiona de la categoria obtenint la segona millor nota a l’aparell de salt i de terra i ha estat quarta a paral·leles i cinquena a barra.

A B3G, Carla Rodríguez ha estat la campiona de la categoria, Jana de Montellà ha quedat subcampiona, i Jana Monsalve ha quedat en quarta posició. A més la Carla Rodríguez ha estat primera en els aparells de salt, paral·leles i barra, i tercera a terra. Jana de Montellà ha quedat segona a salt, barra i terra i tercera a paral·leles. I lJana Monsalve ha obtingut la millor nota de l’aparell de terra, la quarta a salt i a barra, i la setena a paral·leles. El Club Gimnàs Molins de Rei ha quedat primer per equips en aquesta categoria.

A B4G, Emma Ruda ha estat setzena en la classificació general quedant desena a salt i ha aconseguit la millor nota a terra. Clàudia Sanchis ha quedat 24a de la general i ha obtingut la cinquena millor nota del terra. I Zelda Merino ha acabat en 35a posició a la general i ha estat dotzena a l’aparell de terra. En aquesta categoria s’ha assolit la vuitena posició per equips.

A B4P, Dania de la Torre ha quedat 22a a la classificació general sent desena en l’aparell de salt. I Aitana Mesa ha finalitzat en el lloc 28 a la classificació general obtenint la 14a millor nota de l’aparell de terra.

Una manera diferent de competir

La Fase d’Edat Escolar es va disputar la setmana de l’1 al 6 de març, la Base 1, 2, 3 i 4 es va fer del 8 al 12 de març. Queda pendent conèixer els resultats de la fase 5 que es va fer entre el 15 i el 20 de març i la Via Olímpica que es disputarà després de Setmana Santa, del 6 a l’11 d’abril.

Per fer les competicions en línia, la Federació Catalana convoca a les gimnastes i als clubs un dia concret per poder fer els exercicis. Es connecta amb un membre de la Federació que controla que l’exercici de les gimnastes només s’enregistri una vegada. Feta la gravació s’envia als jutges que són els qui els avaluen. Alhora els vídeos de totes les gimnastes d’una mateixa categoria s’editen i es posen al canal YouTube de la Federació Catalana de Gimnàstica perquè estiguin a l’abast de tots aquells que els vulguin visionar.

Redacció