Missatge a empresa@molinsderei.cat d’un botiguer de Molins de Rei

Dissabte 18 abril 2020 a las 15:25

Bon dia,

Em dirigeixo a vostès per fer palès el meu descontentament amb el tracte que se m’ha dispensat per part de la Guàrdia Urbana.

Avui, estava dins del meu establiment, Ferreteria Artés del carrer Miquel Tort 6 de la vila, quan un agent de la Guàrdia Urbana ha esperat que acabés d’atendre un client amb un problema de primera necessitat (subministrar unes bombetes perquè estava a les fosques) per identificar-me i dir-me que no podia fer negoci. Val a dir que la transacció era a porta tancada, amb el client fora el carrer i entregant el material a través de la reixa de la porta, a més de tenir en consideració les mesures de seguretat i protecció adients (mascareta i guants).

Al preguntar-li si estava fent quelcom malament, m’ha respost si jo creia que era així, cosa que considero que no. Penso que no estic duent a terme cap activitat il·legal. Seguidament, m’ha dit si no sé que les ferreteries han d’estar tancades, cosa que pensa que ja hauria de saber i que jo estic fent picaresca per atendre els clients quan d’altres tenen tancat.

Ha comentat que el que ell havia observat ho transmetria al Ministeri de l’Interior per si era motiu de denúncia. Igualment jo li he fet esment de per què unes ferreteries poden obrir i unes altres no, cosa que ha mostrat desconèixer. Aquest fet em porta a pensar que si realment fessin la seva feina sabrien que hi ha botigues obertes al públic.

Arrel d’això em sorgeixen unes quantes preguntes: Per què al Venetto (provincia d’Itàlia) les ferreteries són de primera necessitat i aquí no? Per què es pot fer comerç electrònic de ferreteria a través d’Amazon (que per cert no deixa cap benefici ni a l’Estat ni la vila) i jo no puc donar un servei de primera necessitat? Creieu que em faré d’or atenent la venda d´unes bombetes com si fos el temps d’estraperlo? Quina necessitat hi ha de fer-se veure ara i, durant l’any, quan realment necessites a la Guàrdia Urbana (la càrrega i descàrrega està ocupada per vehicles particulars aparcats tot el matí ) et contesten que no és el seu problema o no tenen efectius? o, quan una senyora de la vila és robada pel carrer, la Guàrdia Urbana li diuen que això es donarà sovint aquests dies i ni tan sols li tramiten la denúncia?

Les ferreteries som un servei de primera necessitat, donem un servei necessari per la població, tant llum, aigua o gas. Si a una persona se li trenca l’aixeta la deixarem sense aigua fins que duri l’estat d’alarma? Si se li fon una bombeta els deixarem a les fosques? Si no tenen sal als descalcificadors els deixarem sense? Realment la impotència davant aquesta situació és tan gran que em dóna la sensació que no tan sols hi ha desgovern a Madrid,

Atentament, un botiguer de la vila.

Joan Artés