A una setmana de l’inici de les vacances de Setmana Santa i per tant del final del segon trimestre del curs escolar, els centres educatius de la vila només tenen una aula en quarantena, en concret de l’escola Castell Ciuró,  segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data 23 de març. Fa una setmana també hi ha una classe tancada, en aquest cas de La Sínia, fa quinze dies n’hi havia dos i 21 dies enrere, cinc.

En el cas de la classe en quarantena del Castell Ciuró, afecta 20 alumnes i un docent que acabaran el trimestre tancats a casa. En els darrers 10 dies s’han registrat tres positius, el d’un alumne de l’institut Bernat el Ferrer i el de dos alumnes de l’institut Lluís de Requesens.

Set dies enrere hi havia 23 persones de la comunitat educativa en quarantena, fa dues setmanes n’eren 53, en fa tres 152 i un mes enrere, 188.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 41 i 37 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 20 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són el Josep Maria Madorell i el Castell Ciuró amb 19 positius registrats a cada centre. Segueixen, La Sínia amb 14, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Amb data 20 de març, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 1 de tancat, xifra que representa el 0,02% del total. Fa una setmana hi havia cinc centres tancats i fa quinze dies un. Hi ha 842 grups confinats que afecten 20.705 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 1.812 positius dels quals 1.622 són alumnes, 162 docents i 28 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 60.060 dels quals 53.024 són alumnes, 6.418 docents i 618 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/