Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

El conveni de col·laboració entre l’AVPCMDR i el consistori es mantindrà i tindrà 4 anys de vigència. Novament, l’acord servirà per establir una relació de voluntariat social en tasques de protecció civil dins del terme municipal de Molins de Rei.

Molins de Rei seguirà comptant amb la col·laboració voluntària i desinteressada de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Molins de Rei. La renovació entre l’entitat i l’Ajuntament suposa seguir garantint la vinculació funcional de l’Associació a les tasques de protecció civil del municipi.

Així doncs, l’AVPCMDR s’encarregarà de les tasques prèvies a una situació de risc o emergència, que es vinculen a la previsió, prevenció, planificació, formació, informació i sensibilització de la població en matèria de protecció civil.

Alhora, l’entitat seguirà participant en activitats cícliques anuals com la Cavalcada de Reis, la Milla de la Fira, la Fira de la Candelera, els Tres Tombs, el Carnestoltes, la Revetlla de Sant Joan, la Cursa de Sant Miquel, la Festa Major i la Bicicletada  (Tothom en Bicicleta).

L’alcalde de la vila, Xavi Paz, assegura que “el servei que ofereix l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil a la vila de Molins de Rei és cabdal, important i molt útil. La seva tasca durant el confinament ha estat exemplar” i ha afegit que “tots ells reforcen la gran feina de seguretat que desenvolupa la Guàrdia Urbana de Molins de Rei”.

Pel que fa a la subvenció, l’Ajuntament de Molins de Rei es compromet a satisfer una subvenció anual en favor de l’AVPCMDR per tal de contribuir al finançament de les despeses derivades de la col·laboració: el lloguer, la llum, l’aigua i la neteja; les despeses de les assegurances, de les comunicacions telefòniques, del vestuari i el manteniment de la maquinària, de la formació bàsica i dels vehicles municipals de Protecció Civil.