Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

El projecte que permetrà recuperar un important patrimoni públic de caràcter històric, ha estat presentat en una conferència oberta al públic, prèvia inscripció,  a La Gòtica. A l’acte, hi ha assistit una vintena de molinencs i molinenques que s’han interessat pel projecte cultural més important d’aquest mandat.

El projecte de  crear al Palau Requesens un centre d’art i cultura del Renaixement, és cada cop més a prop de fer-se realitat. És un dels projectes més importants d’aquest mandat i té com a objectiu potenciar el patrimoni, invertir en cultura i projectar turísticament la vila de Molins de Rei.  

Entretant la tramitació segueix el seu curs, l’Ajuntament ha volgut apropar a la ciutadania de Molins de Rei, a través d’una conferència a càrrec de l’arquitecte municipal, com la rehabilitació i restauració del Palau Requesens dignifica el patrimoni de la nostra vila i de quina manera s’aconseguirà que aquest edifici sigui el futur Centre d’Art i Cultura del Renaixement.

Al voltant de 20 persones han assistit a la conferència i han participar en el col·loqui posterior a la presentació. L’interès del públic s’ha centrat en aspectes com l’accessibilitat, l’estalvi energètic, l’ús  d’energies alternatives i elements bioclimàtics, la façana i les restes arqueològiques de  la capella, i sobre les activitats i el dinamisme del futur Centre d’Art i Cultura del Renaixement.

Durant la conferència, s’ha exposat al públic que actualment a Molins de Rei té un tresor patrimonial tancat i en desús i que el  govern de la ciutat vol  tornar a donar vida a un edifici emblemàtic situat a un centre neuràlgic de la vila i  de vital importància per la revitalització de tot l’entorn.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ho ha explicat d’una forma més entenedora: “Amb el Pla de Protecció del Patrimoni Històric i Arquitectònic  (PEPHA), aprovat per l’Ajuntament, hem protegit edificis propietat de particulars, i també edificis públics;  amb aquest  projecte de rehabilitació del Palau Requesens recuperem el patrimoni públic i fem allò que també demanem als particulars, salvaguardar el nostre patrimoni, donem exemple”.

Per fer possible la  rehabilitació i recuperació del Palau Requesens  s’ha aprovat un projecte arquitectònic per valor de  3.007.992,51 €  (IVA inclòs), dels quals l’Ajuntament  compta amb 2,5 milió d’euros de finançament extern.  L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ho ha explicat molt bé: “els FONS FEDER de la Unió Europea, aprovats l’any 2019,  ens subvencionen gairebé 1 milió d’euros i, ara, el Ministeri de Foment també dona suport a aquest projecte  amb una ajuda econòmica de 1’5 milió d’euros”. Paz s’ha mostrat molt satisfet amb la noticia i ha volgut remarcar que “a Molins de Rei estem d’enhorabona, aquesta és una gran noticia per la nostra vila”.