sorollweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Aquesta setmana se celebra la Setmana sense Soroll i el consistori ha preparat activitats per conscienciar sobre la importància de la qualitat acústica del nostre entorn.

Del 26 d’abril al 2 de maig, se celebra la Setmana sense Soroll, una iniciativa organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll. En el marc d’aquesta temàtica i durant tot l’any, l’Ajuntament de Molins de Rei ha realitzat accions i actuacions per sensibilitzar, conscienciar i involucrar la població de la importància de mitigar aquesta forma de contaminació.

Accions com controls de la Guàrdia Urbana o accions per involucrar a totes les edats en la identificació de fonts de soroll tals com  la reducció de soroll a la Fira de la Candelera i a la Festa Major; les mesures de tancament de la zona Centre Vila durant els caps de setmana i els divendres a partir de les 18h; l’aïllament acústic en equipaments municipals i centres educatius; l’aprovació de protocols de càrrega i descàrrega de mercaderies en horari nocturn per regular el soroll i les vibracions; la proporció d’instruments que aporten informació sobre els nivells de soroll del municipi i la realització de campanyes de sensibilització pròpies.

A Molins de Rei també s’ha fet ús de vehicles elèctrics en les flotes de transport públic, i s’han donat ajudes i subvencions de cotxes i bicicletes elèctriques.

Alhora, l’Ajuntament ha confeccionat el mapa de capacitat acústica entre la ciutadania que podeu consultar al web municipal: https://www.molinsderei.cat/wp-content/uploads/2019/07/Mapa-ac%C3%BAstic.pdf. Aquest mapa assigna els nivells d’immissió fixats com a objectius en un territori determinat per tal d’evitar, prevenir o reduir la contaminació acústica a la qual està exposada la població i la millora de la qualitat acústica de la vila.

El consistori també disposa d’una l’Ordenança reguladora del soroll i les vibracions: https://www.molinsderei.cat/wp-content/uploads/2019/07/Ordenan%C3%A7a-Municipal-del-soroll-i-les-vibracions.pdf. Aquesta, aprovada el 26 de març de 2015, proporciona instruments jurídics i tècnics per donar una resposta als vilatans i vilatanes vers la contaminació acústica i, al mateix temps, vetlla per la seva millora de la qualitat de vida.

Accions que es produiran durant la Setmana sense Soroll

Per altra banda, durant tota la setmana la Guàrdia Urbana de Molins de Rei realitzarà controls informatius i dissuasius a vehicles de motor amb alts nivells de soroll.

També s’ha proposat als vilatans i les vilatanes fotografiar el soroll per conscienciar de la problemàtica de la contaminació acústica. Aquesta activitat consisteix a fotografiar el soroll i fer-ho sota el lema “fotografiem el soroll”. Els i les participants hauran d’enviar les fotografies a stopsoroll@molinsderei.cat i, al llarg de la setmana, l’Ajuntament les publicarà a les seves xarxes socials.