Molinenquesweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat en roda de premsa el cicle Molinenques i Molinencs inclòs dins la programació cultural estable de la vila de Molins de Rei.

Es dona el tret de sortida al cicle Molinenques i Molinencs que l’Ajuntament de Molins de Rei ha engegat i que forma part de la programació cultural estable que s’inicia.

Un exemple el vam poder viure dissabte passat, quan la vila de Molins de Rei va poder gaudir del fons d’art de l’Ajuntament sota el paraigües de l’exposició “Florilegium”, oberta al públic fins el proper 25 d’abril a ca n’Ametller, que va donar el tret de sortida al cicle d’exposicions que vindrà amb dues noves edicions de “Florilegium”.

Aquesta programació cultura s’ha iniciat per una banda, i per primer cop, amb la posada en valor del patrimoni artístic i material del fons que disposa l’Ajuntament de Molins de Rei, gràcies, majoritàriament, a les donacions que han fet altruistament ciutadans de la vila. 

A més, d’altra banda, s’emfatitza el valor cultural de la vila a través dels seus millors ambaixadors: els molinencs i les molinenques. Es vol, a més, que els protagonistes i actors de la programació estable sigui Molins de Rei i tots els seus veïns i veïnes.

L’alcalde, Xavi Paz, va destacar que “aquest projecte s’emmarca dins de la potenciació de la cultura que aquest equip de govern està duent a terme bé amb el Palau Requesens o amb El Molí” i va afegir que “posem en valor, per primer cop, els béns material de l’Ajuntament i, alhora, donem veu als artistes molinencs per refermar el caràcter artístic i cultural de Molins de Rei”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sanchez, va assenyalar “que la posada en marxa d’aquest cicle vol ajudar a visibilitzar els artistes molinencs i potenciar-los, tant a escala local com comarcal”.

La regidora de Cultura, Ainoa Garcia, va voler posar en valor que “aquest Ajuntament està i estarà al costat de la cultura molinenca. Som conscients del difícil moment que estan vivint  i des de l’equip de govern volem visibilitzar i fer d’altaveu de la cultura, tan necessària per construir l’esperit crític de la nostra societat”.

Entre els actes que vindran, i programats en agenda dins del cicle Molinenques i Molinencs, trobem el proper diumenge 21 de març “Setze cançons que al Sento Masià li agradaven”, mesclades per Miquel Casas, a La Gòtica de Molins de Rei. A més, el pròxim 27 de març, al pati de Ca n’Ametller, podrem gaudir del concert homenatge al Dr. Canals amb en Miquel Bofill i d’altres. A més, el 24 d’abril, al cementiri de Molins de Rei s’efectuarà l’acte Lectura de textos de Lorca i Xirgu, a càrrec de Lluís Posada i d’altres. Cal recordar que a causa de les mesures i protocols establerts per la pandèmia, caldrà sol·licitar plaça enviant un correu electrònic a mdrreserves@gmail.com per a qualsevol dels actes. L’aforament és limitat en tots dos.