Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament aposta per un Nadal a Molins de Rei ple d’activitats culturals segures, dirigides a tots els públics, i amb la mirada posada en el comerç local.

 Aquest any, tan diferent i complex a causa de la pandèmia, ha obligat l’Ajuntament a fer un doble esforç per programar el Nadal 2020 a Molins de Rei. Malgrat totes les adversitats, el consistori ha intentat programar el màxim d’activitats per tal de mantenir un ambient viu, festiu i càlid en els carrers de la vila.

La campanya de Viu el Nadal a Molins de Rei va començar el 27 de novembre amb l’encesa de llums i finalitzarà el dia 5 de gener amb la Cavalcada de Reis. Desembre serà un mes amb més de 30 activitats, centrades per a tots els públics, i molt descentralitzades. “Hem intentat que hi hagi activitats a totes les places del municipi, als diferents barris i, alhora, fer-ho per diferents canals, presencials –perquè humanitzaran l’espai públic– i altres accions a través d’Internet”, ha explicat el regidor de comerç, Pep Puiggarí, durant la presentació del Cartell de Nadal 2020.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha explicat que “venim d’una etapa de tancaments. És important que des de les administracions públiques donem aquest missatge que aquest Nadal a Molins de Rei passaran coses”.

Per aquest motiu, especialment aquest any, el Govern ha fet una aposta clara i decidida per la cultura segura i per la incentivació del nostre comerç de proximitat. En aquest sentit, l’enllumenat d’aquest any ajudarà a dinamitzar la vila i a mantenir viu l’esperit del Nadal.

Fer aquesta aposta és, al mateix temps, fer una aposta pel comerç local.  El regidor de comerç, Pep Puiggarí, destaca que “aquest 2020 hem treballat perquè el comerç de Molins de Rei segueixi viu, tingui salut, pateixi el mínim impacte possible i quan passi aquest període, tinguem el màxim d’establiments oberts”.  

L’alcalde de la vila, Xavi Paz, ha sentenciat afegint que “el trident de Molins de Rei –la cultura, el comerç i la restauració– és el que potenciarà Molins de Rei aquest Nadal i és des d’aquesta unió que neix la voluntat de treballar conjuntament per aquest programa”. 

Un programa que té com a gran novetat el Concurs d’Instagram, un concurs que es fa amb la voluntat que els guanyadors inverteixin els diners en metàl·lic en el comerç de la nostra vila. S’espera que alhora aquesta iniciativa permeti als usuaris d’aquesta xarxa social mostrar el seu potencial i talent en l’àmbit de la fotografia.

A banda d’aquest concurs, es mantenen activitats històriques com és el trenet de Nadal, adaptat evidentment als condicionants actuals, i el Caga Tió. Malgrat això, i per raons òbvies, aquest any no hi haurà Parc de Nadal. Hem d’intentar evitar, ara més que mai, durant les festes de Nadal la propagació de la COVID-19. Preservem la salut de tots i totes és la màxima prioritat d’aquest Govern.