Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

  • L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha presidit la sessió, en què també ha participat el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto 
  • L’òrgan posa de manifest la bona coordinació dels diferents cossos (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) en la lluita contra la COVID-19

La sala de plens de l’Ajuntament ha acollit la Junta Local de Seguretat de Molins de Rei, presidida per l’alcalde, Xavi Paz, que ha comptat amb la intervenció del subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; del primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, del regidor de Seguretat, Guàrdia Urbana i Protecció Civil, Miguel Zaragoza, i de representants dels diferents cossos de seguretat (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil).

L’òrgan ha posat de manifest la bona coordinació dels diferents cossos (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) en la lluita contra la COVID-19, que encara continuarà en les fases de desconfinament,  i alhora, ha establert les polítiques de seguretat del municipi emmarcades en una sessió per explicar les dades de forma clara i transparent.

Cal destacar la taxa per mil habitants dels fets delictius, segons la qual Molins de Rei se situa en el 40,8%, 23 punts  per sota de la mitjana de Catalunya: 63,8%. 

Alhora, cal assenyalar la pronunciada disminució –d’un 29,5%– de les detencions efectuades per part dels Mossos d’Esquadra i constatar el descens –d’un 2% respecte del 2018– dels robatoris amb violència a la vila de Molins de Rei.

En contraposició, pugen un 373,5% les infraccions administratives –segons dades dels Mossos d’Esquadra– i ho fan molt especialment en el període comprès entre el març i el juny d’aquest any 2020 a causa de l’estat d’alarma decretat arran de la pandèmia del coronavirus. Alhora, la Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha interposat un total de 280 denúncies per incompliment del Reial Decret 463/2020, del 14 març.

Per concloure, tots les forces de seguretat presents s’han conjurat a treballar conjuntament per evitar possibles noves ocupacions a la vila de Molins de Rei i mantenir l’ordre i la seguretat en aquelles ocupacions pendents de resolució judicial.

Paper cabdal de la Guàrdia Urbana

En aquest sentit, l’Ajuntament ha destacat el paper de la Guàrdia Urbana i la seva modernització i professionalització a l’hora d’afrontar els reptes de la vila. L’alcalde, Xavi Paz, ha volgut agrair la tasca ingent realitzada per part de la Guàrdia Urbana aquests darrers mesos de pandèmia i, alhora, “la important feina realitzada a mantenir l’ànim de la població amb actes de reconeixent com els efectuats davant de la Residència” i ha volgut assenyalar “la bona coordinació de la nostra Guàrdia Urbana amb els altres cossos de seguretat, de la qual voldria destacar la ràpida intervenció respecte a les ocupacions viscudes en ple estat d’alarma”.

El regidor de seguretat, Miguel Zaragoza, ha assenyalat “la clara vocació de servei públic de la nostra Guàrdia Urbana” i ha constatat que “la seva forma de liderar l’estat d’alarma a la vila ha estat clau per afrontar-la amb molta més seguretat”.

Finalment, és important assenyalar que la Guàrdia Urbana va efectuar un total de 15 campanyes de conscienciació durant tot l’any 2019.