Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

La guanyadora d’enguany ha estat Marta Garcia Marín amb la seva obra “Simbiosi”

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat aquest dimecres, 9 de setembre, en roda de premsa, el cartell de la Festa Major 2020 que se celebrarà a la vila del 18 al 29 de setembre.

L’acte de presentació va anar a càrrec de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, la regidora de Cultura, Ainoa García, i l’autora del cartell d’aquesta edició, Marta Garcia. Conjuntament, han destapat l’obra: Simbiosi.

Enguany, han concorregut fins a 10 participants en el concurs de cartells organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei i la guanyadora ha resultat premiada amb una dotació econòmica de 900 €.

El jurat –compost per 6 membres– va basar la seva decisió d’acord amb la identificació del cartell amb la vila de Molins de Rei –s’identifica fàcilment el patró, sant Miquel, o bé altres elements característics de la Festa Major molinenca, com el Camell o els gegants de la vila– i amb el tret característic que el cartell fos creatiu i singular, alhora que mostri un discurs gràfic i conceptual actual i modern.

L’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat que “com a govern, fem una aposta decidida per la cultura popular i diversa. Per això, mantenim la Festa Major d’enguany, sent conscients del moment, adaptant la nostra festa i creient fermament que la cultura pot i ha de ser segura”. A més a més, la regidora de cultura, Ainoa Garcia, ha assegurat que “des de la regidoria portem mesos treballant per tal de realitzar una festa major adaptada a la nova realitat, amb coordinació amb les entitats tradicionals de la vila”.

La il·lustradora, Marta Garcia, ha volgut destacar que “el conjunt d’aquest cartell dona el protagonisme a les persones, que són l’ànima de la Festa major; els que la viuen des de dins formant part de les entitats i els que la gaudeixen des de fora com a espectadors. El dibuix, creat amb una única línia com a fil conductor, pretén ser una metàfora de la simbiosi que es produeix entre tots els actius durant aquests dies tan especials al calendari”.