Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Estem immersos en la 4a Revolució Industrial i és imprescindible convertir la transformació digital en una oportunitat tant per a la ciutadania com per a les empreses. Per contribuir a assolir aquest objectiu, l’Ajuntament de Molins de Rei impulsa el projecte La Indústria 4.0: el repte de la transformació digital. Aquest projecte té com a finalitat que les empreses entenguin el potencial de la transformació digital i de la Indústria 4.0 a través de la difusió de les tecnologies, les aplicacions concretes i els seus beneficis.

Enguany, l’Ajuntament vol fer un pas més i ofereix la possibilitat de poder fer una diagnosi del punt de partida de l’empresa i els seus processos i estratègia, així com de la detecció d’oportunitats de la indústria 4.0.  Aquesta diagnosi es faria  mitjançant l’assessorament d’una persona acreditada per Acció, amb expertesa en aquest àmbit, propera i flexible a les necessitats i disponibilitat temporal.

La metodologia utilitzada seria la de workshops. Es tracta d’una sessió inicial d’aproximadament una hora de durada, per copsar les inquietuds, els propers reptes i el grau de maduresa amb eines d’Indústria 4.0. Posteriorment, la consultoria s’estructura a partir de sessions de treball dinàmiques de 15 hores per empresa, distribuïdes en 5 sessions de 3 hores cada una. El Projecte es desenvoluparia en 4 etapes, d’acord amb els següents objectius:

  1. Anàlisi del punt de partida i processos principals i estratègia de l’empresa.
  2. Detecció d’oportunitats de millora.
  3. Presentació de les noves tecnologies de la indústria 4.0 que s’escauen a l’empresa per assolir els seus reptes.
  4. Plantejament: Pla d’accions pel desplegament i objectius a assolir.

Totes aquelles empreses interessades en la formació poden ampliar la informació i inscriure’s a:

https://www.espaiempresa.cat/serveis-empreses/espai-industria-4-0-mdr