Comunicat de l’Ajuntament de Molins de Rei i del Sector de la Restauració

Molins de Rei, 23 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Molins de Rei i el sector de la restauració i l’hostaleria es congratulen davant la desescalada que s’inicia avui a Catalunya i que permet la reobertura del sector de la restauració. L’Ajuntament vol traslladar tot el seu suport a bars, restaurants i cafeteries de Molins de Rei.

Sabem i som conscients que l’obertura no es produeix en una situació de normalitat i que, per tant, s’ha de continuar complint amb les diferents mesures i restriccions per evitar la propagació de la COVID-19. Alhora,  la nostra societat ha de ser plenament conscients del valor i de la funció que compleix un dinamitzador social i econòmic com és el sector de la restauració.

Constatem que l’Ajuntament de Molins de Rei vetllarà pel compliment de les mesures i restriccions, perquè considera que només així serà possible fer costat al sector de la restauració per les greus conseqüències econòmiques i socials que generaria un nou tancament del sector.

Les mesures de reobertura que ha anunciat la Generalitat de Catalunya i que es posaran en funcionament a partir d’avui, 23 de novembre, són les següents.

Les terrasses romandran obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules; la limitació de comensals serà de 4 persones per taula, excepte quan es tracti de grups bombolla, i romandran obertes de les 6 h a les 21.30 h.

Pel que fa als interiors, només s’acceptarà un 30% de l’aforament amb bona ventilació natural o mecànica i obligació de mantenir una distància mínima de 2 metres entre de taules amb un màxim de 4 persones, excepte quan es tracti de grups bombolla. Com en les terrasses, els interiors romandran oberts de les 6 h a les 21.30 h.

L’Ajuntament de Molins de Rei, i el conjunt de la restauració molinenca, seran implacables amb els possibles incompliments per part d’establiments i/o clients. L’obligació en l’aplicació dels criteris sanitaris per contenir la transmissió del virus es responsabilitat de tots i totes. Només amb una actitud responsable, respectuosa i civilitzada aconseguirem vetllar per la salut de tothom, i rescatar i impulsar novament els nostres bars, restaurants i cafeteries.

Apel·lem a la responsabilitat individual de tots els veïns i veïnes de Molins de Rei, perquè aquesta serà la millor garantia per evitar un nou tancament d’aquest sector tan primordial en la nostra societat, però alhora tan perjudicat.