Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins e Rei

L’ADF Puigmadrona Olorda incorpora un nou Toyota Hilux gràcies a la inversió de 19.000€ per part de l’Ajuntament de Molins de Rei i el del Papiol

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Molins de Rei ha acollit l’acte d’entrega i presentació del nou vehicle de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Puigmadrona Olorda, presidit per l’alcalde, Xavi Paz; l’alcalde del Papiol, Joan Borràs; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez; el regidor de Seguretat, Guàrdia Urbana i Protecció Civil, Miguel Zaragoza, i com a representant de l’ADF, Pere Royo.

Es tracta d’un vehicle Toyota Hilux, plenament equipat amb material per poder assumir les tasques d’atac i extinció dels incendis forestals, alhora que facilita i dota els voluntaris de l’ADF d’una ràpida capacitat de reacció. Es vol garantir així que l’ADF Puigmadrona Olorda estigui més preparada, més protegida i més capacitada per preservar l’extensa massa forestal –Parc de Collserola– existent als termes municipals de Molins de Rei i el Papiol.

Aquest vehicle permetrà actuar amb més rapidesa en cas de presència de foc arreu del territori dels termes municipals de Molins de Rei i el Papiol, desenvolupar millor les tasques en l’arranjament de camins i rieres, i possibilitar que es facin intervencions de calatge com són el possible rescat de persones en els incendis i esdeveniments que puguin succeir a la vila.

Tant l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, com l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, s’han mostrat molt satisfets de poder compartir aquest moment, i l’alcalde de la vila ha assenyalat “la importància de preservar el Parc de Collserola de qualsevol incendi i, alhora, poseu l’accent de la coneixença específica del territori fent possible el rescat d’aquelles persones que s’hagin pogut perdre al bosc”. Al seu torn, Borràs hi ha volgut afegir que “el Papiol i Molins de Rei compartim full de ruta en molts àmbits i tenim una visió conjunta de cap a on van els nostres municipis”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i el regidor de Guàrdia Urbana i Protecció civil, Miquel Zaragoza, van coincidir a elogiar i agrair la immensa feina que fan els cossos de voluntaris com l’ADF i Protecció Civil en una clara vocació de servei públic cap als ciutadans i el patrimoni natural d’ambdós municipis.

El Parc de Collserola representa un pulmó verd en una zona amb molta densitat de població com és l’àrea metropolitana, a banda de ser un entorn on gaudir d’un lleure de proximitat i un atractiu turístic, per la qual cosa és fonamental adequar i proveir d’eines l’ADF que facilitin la seva tasca de vigilància i protecció d’aquest entorn.

Finalment, l’Ajuntament de Molins de Rei fa una crida a la ciutadania, davant el període d’altes temperatures com l’actual, per garantir la seva màxima col·laboració i evitar situacions de risc i negligències que poden ser fatals per als nostres boscos.