Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Ecovidrio hi ha instal·lat dos contenidors de color rosa al municipi per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

La campanya, desenvolupada en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra, destaca la importància de cuidar el medi ambient i la salut mitjançant la prevenció

Ecovidrio, l’entitat sense ànims de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per quart any consecutiu la campanya «Recicla vidre per Elles». Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar a la població a reciclar els envasos de vidre, un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, l’economia circular i la lluita davant el canvi climàtic i alhora contribuir amb una important causa solidària: sumar esforços per fer front al càncer de mama.

L’Alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha demanat “conscienciació, en aquests moments en què la COVID -19 sembla que ho tapa tot”. Paz ha afegit que “és bo que utilitzem aquests dies per aconseguir fons i treballar per la salut de tots els molinencs i molinenques”. Per la seva banda, Silvia Mayo, gerent d’Ecovidrio de Catalunya, s’ha mostrat entusiasmada per la voluntat participativa de l’Ajuntament de Molins de Rei en aquesta iniciativa. “És el cinquè any que fem aquesta Campanya a Catalunya i aquest és el primer any que arribem a Molins de Rei. Estem encantats”.

Des d’avui i durant les dues setmanes vinents, 2 iglús roses estaran ubicats a la Plaça u d’octubre de Molins de Rei. Els envasos que siguin recollits als contenidors seran transformats en una donació a la Fundació Sandra Ibarra, institució sense ànim de lucre que treballa en la prevenció, la investigació i noves formes de comunicació social davant del càncer. En l’actualitat, la Fundació està desenvolupant l’Escola de Vida, la primera escola de pacients i supervivents de càncer per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar entorn de la malaltia.

Amb l’objectiu de sensibilitzar a la major quantitat de ciutadans, Ecovidrio instal·larà al voltant de 340 contenidors roses en més de 80 ciutats arreu de l’Estat. A Catalunya s’uniran a la campanya 9 ciutats, entre les quals s’inclou Molins de Rei.

Enguany com símbol de la sensibilització i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió. Aquest contenidor de vidre d’ús domèstic es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es i els beneficis es destinaran a la Fundació Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades del reciclatge de vidre a Molins de Rei

Segons les últimes dades de l’any 2019, els habitants de Molins de Rei van reciclar un total de 535 tones d’envasos de vidre amb una mitjana de 20,7 kg per habitant. Respecte de la taxa de contenerització, Molins de Rei presenta una mitjana de 143 habitants per contenidor, això vol dir un total de 181 iglús per als envasos de vidre instal·lats arran del municipi.

Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a l’Estat Espanyol des de l’aprovació de la Llei d’envasos i Residus d’Envasos el 1997. Va començar les seves operacions l’any 1998 i actualment està formada per 8.000 companyes envasadores que fan possible amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge del vidre.

La missió d’Ecovidrio és garantir el reciclatge d’alta qualitat a través de la gestió dels envasos dels contenidors verds, la inversió en plans i recursos destinats a incrementar el percentatge de reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria i promoure campanyes de sensibilització ciutadana, prevenció i ecodisseny d’envasos.

A les últimes dues dècades el sistema Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclat passant d’un 31,3%, l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per l’any 2018. A més a més, el reciclatge de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició vers l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic, destacant, que és una activitat per a recolzar el compliment de l’Agenda 2030 i els objectius de Desenvolupament Sostenible.