Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Dins del marc del Dia Internacional dels Drets Humans en commemoració de l’aniversari de la Declaració Universal, aprovada per les Nacions Unides, i des de la Regidoria de Cooperació i Drets Humans, amb la col·laboració de Ràdio Molins de Rei, s’han organitzat diversos actes per reivindicar la diada.

Durant el darrer mes de desembre, Molins de Rei -vila compromesa amb els Drets Humans- va participar en la commemoració de diferents actes a l’entorn del Dia Internacional dels Drets Humans, del Dia Internacional en Contra la Pena de Mort i del Dia Internacional de les Persones Migrades.

Pel que fa als actes del Dia Internacional dels Drets Humans, conjuntament amb Amnistia Internacional Molins de Rei, es va fer una lectura dels 30 articles de la Declaració dels Drets Humans. Enguany, ha estat una lectura virtual a causa de les restriccions sanitàries, de manera que es van enregistrar els articles i es van retransmetre durant tot el mes de desembre per Ràdio Molins de Rei. La lectura d’aquests articles fonamentals, on es contemplen els drets econòmics, socials, polítics, culturals i cívics per a qualsevol persona, va ser feta per representants de diferents entitats de la vila.

A més a més, al voltant del Dia Internacional de les Persones Migrades, es va organitzar l’exposició “Dones Migrades d’Arreu del Món”, que tracta sobre el procés migratori de dones establertes a Molins de Rei, d’orígens diversos. Aquí, l’Ajuntament de Molins de Rei, des de les regidories de Feminismes, i de Solidaritat, Cooperació i Drets Humans, ha donat suport al treball de l’associació SUDS, que treballa en Internacionalisme, solidaritat i feminismes. La feina feta s’ha pogut veure a l’espai centre de comerç del 10 de desembre a l’11 de gener.

El mateix 10 de desembre, i com cada any,  es va il·luminar la façana de Ca n’Ametller  de color blanc per recordar que l’any 1948 es va signar la Declaració Universal dels Drets Humans.

També dins d’aquesta diada es va dur a terme la celebració del Memorial Josep Maria Sala i Peiró per a iniciatives i projectes socials i humanitaris, un acte organitzat per Amnistia Internacional Pla del Llobregat, la Creu Roja Baix Llobregat Centre i l’Ajuntament de Molins de Rei.

L’últim acte que es va dur a terme a propòsit de la diada va ser una entrevista radiofònica a Ràdio Molins de Rei amb l’activista Hayat Rguibi, periodista sahrauí i defensora pels drets humans del Sàhara. Hayat Rguibi va formar part del projecte Ciutats Defensores 2019 a Molins de Rei, on va participar en unes jornades als centres educatius i amb entitats de la vila.

Finalment, al voltant del Dia Internacional de les Persones Migrades, es va organitzar l’exposició “Dones Migrades d’Arreu del Món”, que tracta sobre el procés migratori de dones establertes a Molins de Rei d’orígens diversos.