Nota de premsa de  l’Ajuntament de Molins de Rei 

Aprovada l’addenda per a la prestació del servei públic del transport públic urbà

Aprovació provisional del Pla especial urbanístic per a la regulació de les activitats d’incineració de residus, abocadors i crematoris

Durant el Ple del mes de setembre del 2020, celebrat el passat dimecres dia 30 de setembre a la sala d’actes de la Federació Obrera, el consistori de Molins de Rei va aprovar la prorrogació de les mesures de conciliació de la vida personal i familiar lligades a la covid-19, amb motiu de la nova normalitat, fins al proper 31 d’octubre, mesures de les quals podran beneficiar-se tots els treballadors municipals de l’Ajuntament de Molins de Rei.

A més a més, el consistori va aprovar la proposta de calendari oficial de festes locals de Molins de Rei per a l’any 2021, que recauran en el dilluns 24 de maig i el dimarts 29 de setembre.

A banda d’això, s’ha de constatar que, per unanimitat, el Ple va aprovar l’addenda al conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei per a la prestació del servei públic del transport col·lectiu urbà. Això significa la progressiva equiparació del preu de tots els títols integrats que formen part de la xarxa del transport públic. A més, també es va aprovar el conveni de manteniment de les marquesines de les parades d’autobús de la vila.

També per unanimitat es van aprovar dues noves bases de subvencions de  nous ajuts relacionats amb la mobilitat sostenible. Les bases que regulen la subvenció de l’Ajuntament de Molins de Rei per la compra de bicicletes elèctriques, noves, per part de persones físiques o jurídiques de la vila, amb un import màxim de 15.000€. I en segon lloc, les bases reguladores específiques de la convocatòria d’ajuts per a la mobilitat sostenible per a autònoms i empreses, amb l’objectiu de comprar vehicles elèctrics i híbrids amb autonomia superior als 40 quilòmetres, destinats al servei de taxi, comercial i industrial per part d’autònoms i microempreses de Molins de Rei.

El consistori, alhora, també va aprovar, per unanimitat, el conveni de col·laboració, entre l’Ajuntament de Molins de Rei i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social.

Molins de Rei es va adherir a la declaració del moviment democràtic de dones i la xarxa de municipis lliures de tracta en el marc del Dia Internacional contra el Tràfic de Dones i Nenes per a l’Explotació Sexual.

En l’apartat de qüestions sobrevingudes, es va aprovar la urgència per al debat i la votació d’un nou punt, l’aprovació provisional del Pla especial urbanístic per a la regulació de les activitats d’incineració de residus, abocadors i crematoris a Molins de Rei, que va resultar aprovat.

A més a més, per unanimitat, es va aprovar la creació d’una Comissió de Seguiment dels Tres Tombs.

Finalment, en l’apartat de mocions, la moció presentada per la CUP Molins i col·lectius de cooperació o solidaritat respecte a la destrucció del camp de refugiats de Mória va resultar aprovada per unanimitat. També van quedar aprovades la moció dels grups d’ERC, Molins Camina – Podem i Molins en Comú per a la posada en marxa de la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, i la moció de Molins Camina – Podem i Molins en Comú per una atenció primària forta. En canvi, va resultar rebutjada la moció de la CUP en nom de l’entitat Molins ¿Serás su voz? respecte a la incorporació de la visió vegana antiespecista i la celebració del Dia Mundial del Veganisme.

Per concloure l’apartat de mocions, es va incloure per urgència la moció de rebuig a la inhabilitació del president Quim Torra, que va resultar aprovada.