Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Les dades del Servei Meteorològic de Catalunya alerten d’altes temperatures per als pròxims dies

L’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit activar mesures excepcionals per fer front a l’onada de calor

L’Ajuntament, realitza un major seguiment de les persones grans des del servei de teleassistència, atenció domiciliària i serveis socials d’atenció primària. Es facilitarà informació específica i es farà un seguiment sistemàtic durant aquests dies.

Alhora, es reforça el protocol d’actuació a més de realitzar tot un seguit de recomanacions a la població, sobretot, als col·lectius amb factors de risc, principalment gent gran, nadons, persones amb discapacitat, i a les que pateixen hipertensió arterial, Parkinson, Alzheimer, obesitat, malalties de fetge, cardiorespiratòries o cròniques, o bé, persones que viuen soles.

Davant l’augment de temperatures anunciat per aquesta setmana, l’Ajuntament recomana i trasllada als molinencs i molinenques que facin cas de les mesures de prevenció anunciades pels diferents organismes oficials.

En particular, es recomana seguir els següents consells:

  • Tancar les persianes de casa quan hi toca el sol.
  • Obrir les finestres durant la nit.
  • Estar a les zones més fresques i refrescar l’ambient amb ventiladors o aire condicionat.
  • És important hidratar-se sovint, beure molta aigua o sucs de fruita.
  • Es desaconsella prendre begudes alcohòliques o menjars molt calents.
  • Evitar sortir al migdia o viatjar en cotxa durant les hores centrals del dia, les de més calor.
  • No deixeu mai els infants, ni les persones grans, ni els animals de companyia dins el cotxe amb les finestres tancades.
  • Limitar l’activitat física intensa.

Així mateix, es fa una crida a ajudar persones grans o malaltes que viuen soles a seguir aquests consells, i en cas de necessitar ajuda, s’ha habilitat el telèfon de Ca n’Ametller 93 680 37 31 i des de Serveis Socials se’ls trucarà per valorar si hi ha alguna necessitat.