142706En aquesta pujada s’hi haurà d’afegir el tribut metropolità que servirà per finançar l’entrada de Molins de Rei a la zona 1 de transports

El Ple extraordinari celebrat el mes d’octubre va servir per aprovar les noves ordenances fiscals per a l’any 2019. Hi van votar a favor els tres partits de l’equip de govern (PDeCAT, CUP i ERC),i el PSC i el regidor no adscrit es van abstenir, mentre que Molins Camina hi va votar en contra. La regidora d’Iniciativa no va assistir al Ple.

Les taxes d’Activitats, Escombraries, Zona Blava, Residus Industrials i l’IBI tindran un increment del 2,3%. L’IBI industrial, s’apujarà un 3,02% i l’IBI d’oci i hostaleria, un 4,67%. A més, es crearan noves taxes que gravaran els pisos turístics i la utilització dels horts urbans, i també s’apujarà l’entrada de la Piscina Municipal i Can Santoi.

Es preveu incrementar un 2,3% la recaptació, uns 205.000 euros més que el 2018, sense haver d’apujar els impostos per sobre del llindar de l’IPC. Els portaveus del govern municipal asseguren que aquestes noves ordenances permetran recaptar més i redistribuir millor els recursos, per la qual cosa, seguint aquest criteri, s’ha augmentat el límit per poder gaudir de les bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses, a més d’excloure de l’obligació de pagament de la taxa d’escombraries domiciliàries als jubilats, pensionistes i beneficiaris del PIRMI. En l’àmbit mediambiental, s’ha aprovat un increment de les bonificacions de la taxa d’escombraries a les persones i els comerços que utilitzin la deixalleria, i es consolida la bonificació de l’ús de la zona blava per part de vehicles de zero emissions.

També es preveu penalitzar la desocupació permanent i injustificada d’un habitatge amb un recàrrec del 50% del rebut de l’IBI.

Romà Català_ el llaç nº 548