Nota de premsa de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

  • S’ha signat el contracte amb una empresa tecnològica de Terrassa (AB Seguridad), amb una inversió prevista de 850.000 euros, per a instal·lar nous sistemes a les preses de la Baells, Sant Ponç, Darnius Boadella i Siurana
  • L’empresa adjudicatària té una de les seves seus a Molins de Rei 
  • A Sau, Foix i la Llosa del Cavall el mateix contracte preveu l’adequació dels sistemes que ja estaven instal·lats 
  • Els embassaments són infraestructures crítiques i estratègiques per a la gestió de l’aigua i aquestes actuacions incrementaran la seva seguretat

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de l’empresa AB Seguridad a Molins de Rei, arran de l’adjudicació del contracte per a millorar la videovigilància a les preses que gestiona l’ACA.  Aquesta companyia puntera en el sector de la seguretat es va fundar fa 30 anys a Terrassa i ofereix serveis de protecció contra incendis, sistemes de càmeres de vigilància (CCTV), sistemes antiintrusió, entre d’altres, fent servir les tecnologies més avançades. Actualment AB Seguridad forma part del Grupo ADTEL, grup tecnològic català amb seu a Molins de Rei que opera als sectors de les telecomunicacions, seguretat i audiovisual.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertirà més de 850.000 euros en millorar la videovigilància a les preses que gestiona dins de l’àmbit de les conques internes. El contracte que ja s’ha adjudicat i signat, tindrà  una durada d’un any i cinc mesos per a millorar la seguretat de les preses sota la titularitat de l’ACA.

A la Baells, Sant Ponç, Darnius Boadella i Siurana s’instal·laran sistemes de vigilància de nova concepció i més avançats, substituïnt els que hi ha actualment en servei. Pel que fa a les preses de Sau, Foix i la Llosa del Cavall es duran a terme millores en els ja existents.

El nou sistema de videovigilància que s’implantarà a les preses que gestiona l’ACA estarà format per càmeres de diferent tipologia i característiques (fixes, mòbils) i per elements de suport a la vigilància, control i seguretat de les instal·lacions com sensors elèctrics, volumètrics, contactes magnètics, entre d’altres.

Tota la informació recollida a través del sistema es gestionarà mitjançant un software integrador que es podrà visualitzar i analitzar de manera centralitzada.

Infraestructures estratègiques

Els embassaments són infraestructures crítiques i estratègiques per a la gestió de l’aigua i requereixen unes mesures de seguretat estrictes, però també han de fer possible operacions diàries complexes, inclòs l’accés a contractistes, proveïdors i personal temporal, així com les intervencions necessàries per a mantenir les instal·lacions en funcionament. La millora en la videovigilància persegueix el doble objectiu de millorar i garantir la seguretat així com fer possible les tasques de manteniment i operació que s’hi desenvolupen.

El director de l’ACA ha visitat les instal·lacions d’AB Seguridad a Molins de Rei