puntjove-569-IMATGEweb2

Article d’El Llaç nº 569 – Gener 2021

Persones joves implicades, solidàries i compromeses amb la comunitat, així és la joventut que mostra la publicació Experiències de joventut activa en temps de confinament, editada per la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de la Joventut, i que recull 12 experiències explicades pels protagonistes, reproduint les seves paraules i vivències durant el període de confinament per la pandèmia de la COVID-19.

Experiències de joves implicats i que posen en positiu el rol actiu de la gent jove durant el confinament. Una manera de combatre la imatge estigmatitzadora que sovint projecten alguns mitjans de comunicació sobre la gent jove.

Com s’han seleccionat aquestes experiències?

Durant el confinament es va realitzar una enquesta a municipis en què es van identificar més de 300 experiències de les quals es va fer una primera tria de 100. Finalment es va fer una selecció de 12 iniciatives d’interès complint diferents criteris de diversitat, territori, tipus d’iniciativa individual, grupal, a través d’entitats i altres ítems. Un cop feta la tria es va contactar amb les persones joves i se les va entrevistar.

De cada projecte, les persones joves protagonistes expliquen com van viure el confinament, què va ser el més difícil i també el que més valoren de la iniciativa en què van participar, què opinen dels estereotips de les persones joves durant la crisi sanitària i què farien si tornessin a viure una situació similar.

Podeu trobar les experiències en el següent enllaç. L’experiència 2 de la Xarxa de suport de Molins de Rei està entre les pàgines 10 i 13: https://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/participacio_i_solidaritat/Experiencies_Joventut_Activa-v2.pdf

Punt Jove