El nombre d’aules tancades a Molins de Rei arran de la pandèmia segueix disminuint amb relació a les tres darreres setmanes. Segons les dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data 13 de març hi ha una classe confinada, una menys que la setmana anterior, quatre menys que fa dues setmanes i sis menys que fa 21 dies. Hi ha 23 persones de la comunitat educativa en quarantena -fa una setmana n’eren 53, en fa dues 152 i en fa tres, 188- i en els darrers 10 dies s’han registrat 4 positius enfront dels 2 positius de fa una setmana.

L’única aula confinada dels centres educatius de la vila és a l’escola La Sínia amb 18 alumnes, 2 docents i un personal extern tancats a casa, i el positiu de dos alumnes.

L’Institut Bernat el Ferrer té el positiu d’un alumne i el Sant Miquel també té el positiu d’un alumne. A banda l’escola Castell Ciuró té 2 alumnes confinats.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Bernat el Ferrer i el Lluís de Requesens, amb 36 i 34 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 19 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són el Josep Maria Madorell i el Castell Ciuró amb 19 positius registrats a cada centre. Segueixen, La Sínia amb 14, Pont de la Cadena amb 9, El Palau amb 5 i l’Estel amb 4. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Rodó i el Patufet han tingut un positiu cadascun mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Dades del conjunt de Catalunya

Dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 5 de tancats, xifra que representa el 0,10% del total. Fa una setmana hi havia només un centre tancat. Hi ha 864 grups confinats que afecten 20.598 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 1.802 positius dels quals 1.630 són alumnes, 145 docents i 27 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 58.773 dels quals 51.877 són alumnes, 6.297 docents i 599 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/