Article d’El Llaç nº 568

Enguany, durant el curs i escolar 2020/21, seguint totes les mesures de seguretat i higiene contra la COVID-19, el Punt Jove, servei de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei, posa a l’abast de l’alumnat i del professorat de l’Institut Bernat el Ferrer, de l’Institut Lluís de Requesens, del Col·legi Manyanet i del Col·legi Virolai, el Programa PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització als Centres de Secundària ).

Els objectius principals del Programa PIDCES són:

-Fer arribar informació als i les joves sobre diferents àmbits de la seva vida amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats a través de la informació i dinamització.

-Fomentar l’adquisició d’hàbits consultius i participatius entre els i les joves dins del seu àmbit més proper i durant tot el procés de desenvolupament personal.

-Prevenir conductes i hàbits de risc a través de la informació.

Per a complir aquests objectius, el Punt Jove ofereix els següents serveis als centres de secundària:

Calendari d’activitats d’informació i dinamització: xerrades, tallers, formació sobre diferents temes d’interès com hàbits saludables, alimentació, afectivitat i sexualitat, diversitat sexual i de gènere, prevenció de riscos associats al consum de tabac, alcohol i altres substàncies, gestió d’emocions, formació agents de salut, promoció relacions igualitàries i sense violència entre els i les joves, prevenció violència masclista, consum responsable xarxes socials, prevenció d’accidents de trànsit, diversitat cultural i mobilitat internacional.

Les activitats es porten a terme al llarg de tot el curs, s’ofereixen en format presencial i online i s’adrecen a l’alumnat de l’ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Totes les activitats s’organitzen en coordinació amb els equips docents dels centres i tenint en compte les característiques i necessitats de l’alumnat.

Col·laboració en esdeveniments puntuals a petició del centre: Setmana Cultural, Portes Obertes…

Col·laboració en el treball de recerca i crèdits de síntesi: El Punt Jove ajuda a l’alumnat en la seva recerca mitjançant els recursos de què disposa: auto-consulta Internet, informació i assessorament de recursos existents…

Punt Jove mòbil a l’hora del pati: un cop a la setmana la informadora del Punt Jove s’apropa als centres de secundària per atendre als alumnes. Aquest servei no s’ofereix de moment als centres durant aquest curs per motius de seguretat i higiene contra la COVID-19.

Més informació Punt Jove: https://pijmolinsderei.blogspot.com

Punt Jove