Comunicat de premsa d’Esquerra Republicana de Molins de Rei

Ahir al Ple vam veure com s’aprovava una moció del PSC amb un fort transfons partidista gràcies al vot de qualitat de l’alcalde. La moció del PSC s’excusava en el patiment dels sectors de la restauració i els centres d’estètica per atacar la gestió del Govern de la Generalitat i enaltir la del Govern de l’Estat Espanyol, cosa que vam trobar extremadament inoportuna i així ho vam fer saber en la nostra intervenció.

Finalment, i sense que se’ns concedís el dret a un segon torn d’intervenció per defensar-nos de les crítiques; Junts x Molins, la CUP i tres regidors d’ERC (faltava la nostra portaveu perquè estava de baixa) vam votar en contra, però en empatar amb els vots a favor de Molins Camina Podem, Molins En Comú, Ciutadans i el PSC el vot de qualitat de l’alcalde va permetre que s’aprovés la moció.

Estem convençuts que aquesta moció no servirà per millorar la situació dels sectors afectats per les mesures de contenció de la pandèmia. Era una moció que buscava la confrontació i no la col·laboració, que es limitava a demanar a la Generalitat unes mesures econòmiques que ja s’estan aplicant sabent que qui té més capacitat de finançament és el Govern estatal. Era una moció injusta: s’exigia a la Generalitat que gestioni bé els seus recursos, cosa que ens sembla bé perquè hem de demanar a les institucions que estiguin a l’alçada de les circumstàncies, però d’una altra banda s’obviava el paper de l’Estat en el finançament.

Estem al costat dels sectors i treballadors que més estan patint les conseqüències de la pandèmia, i estem d’acord que hem de demanar contundència als governants a l’hora d’aplicar ajudes; però a tots els governants, no només als de la Generalitat.

Secretaria de Comunicació d’ERC Molins

erc