virolaiweb

La llar d’infants privada Patufet està tancada des de fa uns dies degut a un brot de coronavirus que afecta 8 alumnes i 3 professors i que ha obligat a confinar els cinc grups amb els que compta el centre, amb 43 infants i 8 docents fent quarantena, la totalitat d’alumnes i plantilla. És el primer centre educatiu de la vila que s’ha de tancar del tot des de l’inici del curs escolar 2020-2021.

Segons les dades facilitades pel portal Escola Segura del departament d’Ensenyament amb data 1 de maig, a banda del Patufet també hi ha dos grups tancats del Bernat el Ferrer. En el conjunt dels centres educatius de la vila hi ha 7 aules tancades quan la setmana anterior n’hi havia tres. Hi ha 92 membres de la comunitat educativa confinats enfront dels 41 que hi havia una setmana enrere. En últims deu dies s’han registrat 25 positius mentre que la setmana anterior se n’havia comptabilitzat 6.

El tancament dels dos grups de l’institut Bernat el Ferrer obliga a fer quarantena a 40 alumnes, ja que s’ha detectat el positiu de 3 estudiants.

A banda dels 11 positius del Patufet i els 3 del Bernat el Ferrer, en els darrers deu dies també s’han registrat 4 positius al Sant Miquel -2 alumnes i 2 docents-, 3 al Lluís de Requesens -1 alumne i 2 professors-, 1 alumne del Centre de Formació d’Adults Rafael Farré, 1 alumne de l’escola el Palau, 1 professor de l’escola Castell Ciuró i un altre professor del Virolai. L’escola Josep Maria Madorell té un alumne fent quarantena.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 50 i 41 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 26 i 13 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 21 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 19. Segueixen, La Sínia amb 16, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 9 i l’Estel amb 6. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 11 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 7 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 1 de maig, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 4 tancats -un d’ells el Patufet-, xifra que representa el 0,08% del total. La setmana anterior n’hi havia 6 de tancats i fa dues setmanes, 5. Hi ha 1.326 grups confinats que afecten 32.432 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 4.921 positius dels quals 4.402 són alumnes, 503 docents i 16 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 75.246 dels quals 66.517 són alumnes, 8.064 docents i 665 personal extern.

Josep Ferrer