virolaiweb
La llar d’infants privada El Patufet obrirà les portes dilluns 10 de maig després d’haver estat dues setmanes tancada per un brot de coronavirus que ha afectat 6 educadors i 3 alumnes que han donat positiu per COVID-19. El brot ha obligat a confinar els cinc grups amb què compta el centre amb 43 infants i 8 docents fent quarantena, la totalitat d’alumnes i plantilla. Fonts de l’escola Virolai, de qui depèn la llar d’infants, han indicat que dilluns reprendran l’activitat amb normalitat. Durant aquests dies s’ha fet una desinfecció a fons de tot el centre educatiu.

Segons les dades facilitades pel portal Escola Segura del departament d’Ensenyament amb data 8 de maig en el conjunt dels centres educatius de la vila no hi ha cap més aula tancada tret de les 5 del Patufet. Hi ha 5 membres de la comunitat educativa confinats i en els últims deu dies s’han registrat 4 positius, al marge de les dades ja especificades del Patufet.

Un d’aquests positius, el d’un alumne, és del Centre de Formació d’Adults Rafael Farré. També ha donat positiu un alumne de l’escola Madorell, un altre alumne de l’institut Lluís de Requesens i un docent de l’escola Castell Ciuró. Aquest mateix centre té aquest professor en quarantena mentre que el Madorell té dos alumnes confinats a casa i la Sínia també té dos alumnes fent quarantena.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 50 i 41 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 26 i 13 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 21 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 20. Segueixen, La Sínia amb 16, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 9 i l’Estel amb 6. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut 14 positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 8 positius.

Les xifres de contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 8 de maig, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 6 tancats -un d’ells la llar infantil privada El Patufet-, xifra que representa el 0,12% del total. La setmana anterior n’hi havia 4 de tancats i fa dues setmanes, 6. Hi ha 1.068 grups confinats que afecten 26.472 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 4.190 positius dels quals 3.796 són alumnes, 389 docents i 5 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 77.976 dels quals 69.003 són alumnes, 8.309 docents i 664 personal extern.

Josep Ferrer