Entre el 23 i el 30 de desembre, coincidint amb les celebracions de Nadal i Sant Esteve, la Guàrdia Urbana ha posat un total de 29 sancions per infringir les mesures de prevenció i contenció sanitàries per la COVID-19. Aquest cop, però el cos policial molinenc no ha facilitat el desglossament de la tipologia de sancions imposades.

El cap de setmana anterior, entre el 18 i el 20 de desembre, es van posar 12 denúncies. En concret 9 van ser per incomplir les restriccions de mobilitat, 2 per incomplir l’horari de tancament d’establiments i una per no obeir el confinament nocturn, segons dades facilitades per l’Ajuntament.

El cap de setmana anterior, el darrer de confinament perimetral municipal, ja que ara no es permet sortir de la comarca però sí del municipi, els dos cossos policials que actuen a la vila van sancionar a 6 persones, 4 d’elles per no obeir el confinament nocturn i 2 per incomplir les restriccions de mobilitat. En concret entre el divendres 11 de desembre i el diumenge 13 de desembre es van aturar a 11 vehicles i a 25 persones amb el resultat de les 6 multes imposades.

En el sisè cap de setmana de confinament perimetral, es van denunciar a 9 persones per no respectar les restriccions de mobilitat. En concret, 5 de les multes imposades van ser per saltar-se el confinament i 4 per no portar la mascareta.

El cap de setmana anterior, el cinquè de confinament perimetral, el nombre de sancions imposades va ser de 6, totes elles per incomplir les restriccions de mobilitat.

En el quart cap de setmana de restriccions, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van aturar 54 vehicles i 41 persones i es van posar 13 denúncies. Sis d’aquestes sancions van ser per no obeir el confinament nocturn, 6 per incomplir les restriccions de mobilitat i 1 per incomplir el confinament.

En el tercer cap de setmana de confinament perimetral, els dos cossos policials van alertar a 88 vianants i 50 ciclistes i es van aturar a 62 vehicles, accions que van acabar amb la denúncia a 3 vianants i a 20 ciclistes per incomplir la restricció de mobilitat. A banda la Guàrdia Urbana, en solitari, va alertar a 35 vianants i va aturar a 66 vehicles, accions que van derivar en 2 denúncies per infringir la restricció de mobilitat o no portar mascareta.

En el segon cap de setmana de confinament perimetral, la Guàrdia Urbana va sancionar a 3 persones. En concret a 2 veïns de Molins de Rei per no dur mascareta i a 1 persona de fora de la vila a qui li van posar tres multes per cometre tres infraccions: no portar mascareta, moure’s en hores nocturnes i fer-ho fora del municipi de residència sense causa justificada.

I en el primer cap de setmana d’entrada en vigor d’aquesta mesura la Guàrdia Urbana va posar un total de 8 sancions, 5 per no respectar el confinament nocturn, 2 per no dur la mascareta i 1 per consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Josep Ferrer