Entre dimecres 30 de desembre de 2020 i diumenge 10 de gener de 2021 Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han fet algunes actuacions conjuntes per controlar que tothom respectés les restriccions establertes per les autoritats sanitàries i polítiques en relació amb la COVID-19. Segons informació facilitada per l’Ajuntament, entre les actuacions conjuntes i les pròpies, es van aturar a 34 vehicles i 44 persones que van derivar en 26 denúncies. Es dona el cas que sis de les persones multades eren reincidents doncs ja havent estat denunciades en altres ocasions.

La major part de les sancions, 23, han estat per incomplir les restriccions de mobilitat i no portar mascareta i 3 per incomplir l’horari i/o l’aforament en bars.

Entre el 23 i el 30 de desembre, coincidint amb les celebracions de Nadal i Sant Esteve, la Guàrdia Urbana va posar 29 sancions.

El cap de setmana anterior, entre el 18 i el 20 de desembre, es van posar 12 denúncies. En concret 9 van ser per incomplir les restriccions de mobilitat, 2 per incomplir l’horari de tancaments d’establiments i una per no obeir el confinament nocturn, segons dades facilitades per l’Ajuntament.

El cap de setmana anterior els dos cossos policials que actuen a la vila van sancionar a 6 persones, 4 d’elles per no obeir el confinament nocturn i 2 per incomplir les restriccions de mobilitat. En concret entre el divendres, 11 de desembre, i el diumenge, 13 de desembre, es van aturar a 11 vehicles i a 25 persones amb el resultat de les 6 multes imposades.

En el sisè cap de setmana de confinament perimetral, es van denunciar a 9 persones per no respectar les restriccions de mobilitat. En concret, 5 de les multes imposades van ser per saltar-se el confinament i 4 per no portar la mascareta.

El cap de setmana anterior, el cinquè de confinament perimetral, el nombre de sancions imposades va ser de 6, totes elles per incomplir les restriccions de mobilitat.

En el quart cap de setmana de restriccions, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van aturar 54 vehicles i 41 persones i es van posar 13 denúncies. Sis d’aquestes sancions van ser per no obeir el confinament nocturn, 6 per incomplir les restriccions de mobilitat i 1 per incomplir el confinament.

En el tercer cap de setmana de confinament perimetral, els dos cossos policials van alertar a 88 vianants i 50 ciclistes i es van aturar a 62 vehicles, accions que van acabar amb la denúncia a 3 vianants i a 20 ciclistes per incomplir la restricció de mobilitat. A banda la Guàrdia Urbana, en solitari, va alertar a 35 vianants i va aturar a 66 vehicles, accions que van derivar en 2 denúncies per infringir la restricció de mobilitat o no portar mascareta.

En el segon cap de setmana de confinament perimetral, la Guàrdia Urbana va sancionar a 3 persones. En concret a 2 veïns de Molins de Rei per no dur mascareta i a 1 persona de fora de la vila a qui li van posar tres multes per cometre tres infraccions: no portar mascareta, moure’s en hores nocturnes i fer-ho fora del municipi de residència sense causa justificada.

I en el primer cap de setmana d’entrada en vigor d’aquesta mesura la Guàrdia Urbana va posar un total de 8 sancions, 5 per no respectar el confinament nocturn, 2 per no dur la mascareta i 1 per consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Josep Ferrer