Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei 

Des del juliol a Molins de Rei s’han imposat un total de 10 denúncies per imprudències amb els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), coneguts popularment com a patinets elèctrics. A partir del 2 de gener del 2021 una regulació més estricta entrarà en vigor per tal de garantir la seguretat viària.

Entre els mesos de juliol i novembre, la Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha obert 10 expedients sancionadors a conductors de patinets elèctrics per incompliments de l’ordenança que en regulen l’ús.

Les sancions s’han produït per no respectar els senyals indicadors dels semàfors (5); conduir de manera negligent (1); de forma temerària en sentit contrari (1); fer-ho amb una taxa d’alcohol superior a 0,50 (1); utilitzant auriculars (1); i circulant amb 2 o més persones en el vehicle de mobilitat personal (1).

A partir del proper 2 de gener de 2021 la normativa canviarà a tot l’estat; els patinets elèctrics hauran de complir les mateixes normes que la resta de vehicles. És a dir, dins de les ciutats no podran circular per les voreres ni per zones peatonals, tampoc per vies interurbanes, túnels o autopistes i autovies. Tampoc podran utilitzar auriculars i, si els agents ho requereixen, s’hauran de sotmetre a proves d’alcoholèmia.