Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’adquisició dels nous dispositius és una aposta per les noves tecnologies, per millorar la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, i, al mateix temps, les condicions de treball dels agents de Molins de Rei. La flexibilitat de les tauletes permet que els agents puguin desenvolupar les tasques del dia a dia sense necessitat de ser presents a l’oficina.

L’Ajuntament de Molins de Rei treballa per millorar el servei que cada dia ofereix la Guàrdia Urbana als molinencs i molinenques. L’ultima adquisició són quatre tauletes professionals,  rugeritzades i pràcticament militars, resistents a qualsevol tipus d’impacte, a la pols i a l’aigua. Són uns productes especials i molt complets, que modernitzen i agilitzen les gestions diàries dels cossos de seguretat de la vila.

Aquests dispositius són molt semblants als telèfons mòbils: cadascuna funciona amb una targeta de telèfon individual i és operativa des de qualsevol lloc. Així doncs, des de qualsevol punt i en qualsevol moment, els agents de la policia local poden accedir al programa que connecta amb els Mossos d’Esquadra –on hi ha totes les bases de dades per saber l’estat administratiu i judicial de persones i vehicles– i al seu programa policial des del qual treballen.

També els permetrà fer reportatges fotogràfics sobre accidents o consultar in situ intervencions d’interès sense necessitat d’haver de fer-ho des de l’oficina de la Guàrdia Urbana. El sergent de la Guàrdia Urbana, Juan Antonio, ha explicat que “ara no és necessari demanar als companys que són a la sala de control que obrin els expedients, ho podem fer nosaltres mateixos des del carrer. Creiem que és una eina que ens modernitza i ens agilitza la feina”.

Durant la presentació i roda de premsa d’aquesta nova adquisició, l’alcalde de la vila, Xavi Paz, ha verbalitzat que “la nostra Guàrdia Urbana ha hagut de vetllar per la seguretat i el compliment de les mesures decretades durant els estats d’alarma. És en aquest sentit que des de l’inici d’aquest mandat des de l’equip de govern tenim una vocació clara de modernitzar i digitalitzar el cos de la Guàrdia Urbana, facilitar-li les tasques i estar la nivell de la seva feina i del seu esforç diari”.