La Guàrdia Urbana ha multat fins aquest migdia a 11 persones per incomplir la normativa imposada per l’Estat d’Alarma.

Segons informació facilitada per l’Ajuntament les primeres multes a la vila es van posar dimecres a la tarda, en concret es van registrar 3 sancions. Dijous se’n van posar 5, 3 al matí i 2 a la tarda. I aquest divendres, fins al migdia, s’havien posat 3 multes.

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, declara l’Estat d’Alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Des d’aquest dia està limitada la llibertat de circulació de les persones i no es pot transitar i passejar per les vies d’ús públic, excepte per a la realització d’activitats essencials com anar a la compra d’aliments o medicines o anar a la feina.

L’incompliment de l’Estat d’Alarma comporta la imposició d’una multa segons es recull en l’article 20 del Reial Decret, que es va publicar la nit del dissabte 14 de març en el Butlletí Oficial de l’Estat. Les sancions oscil·len entre 100 i 600.000 euros o presó de tres mesos fins a un any, segons la gravetat de la infracció.

La tipificació de la infracció com a delicte contra la protecció de la seguretat ciutadana, la salut pública, la protecció civil o codi penal dependrà del delicte en si i de la valoració que efectuïn del risc els agents de l’autoritat. Les sancions es mantindran encara que finalitzi la vigència de la declaració de l’Estat d’Alarma.

Josep Ferrer