La Guàrdia Urbana, gràcies a la col·laboració ciutadana, ha aconseguit evitar l’ocupació de tres immobles de la vila en els darrers dos dies.

Ahir al matí (2 de juny) es va aconseguir fer fora a les persones que van intentar entrar en un habitatge del carrer Miquel Tort; a la tarda es va fer la mateixa actuació en el local ocupat per l’antic Banesto, situat a la cantonada del passeig del Terraplè amb doctor Barraquer. En aquesta oportunitat, segons informació facilitada per l’Ajuntament la policia local va enxampar in-fraganti a dues persones que intentaven entrar un matalàs, diverses cadires i un carret de la compra. Segons les mateixes fonts serien els mateixos que ja tenen ocupat dos immobles en el carrer Major.

Aquest matí s’ha fet fora a les persones que havien accedit en un altre immoble del carrer General Castaños.

En tots tres casos cap de les persones que ha intentat l’ocupació han oposat resistència i han desistit en el seu intent d’ocupar els immoles.

Segons l’Ajuntament l’increment d’ocupacions no és un fet puntual i concret de Molins de Rei sinó que es produeix en altres municipis a causa de la crisi econòmica motivada per la COVID-19. Des del consistori se segueix reclamant la col·laboració ciutadana per evitar-les, ja que la policia pot fer fora als ocupants durant les primeres 48 hores. Passat aquest temps ja ha de ser la justícia, prèvia denúncia del propietari, qui dicti l’ordre de desallotjament.

 

Nou incident al carrer Major

La tarda-vespre de l’1 de juny es van viure nous incidents en els habitatges ocupats del carrer Major. En concret una baralla domèstica entre els residents d’un d’aquests pisos va acabar amb un dels ocupes autolesionat –es va tallar el braç amb un vidre-, segons la versió que va donar a la Guàrdia Urbana.  Després de ser atès pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va ser traslladat a l’hospital Moisès Broggi on li van practicar una cura. Hores més tard va tornar a l’habitatge on resideix. Posteriorment, i segons informacions dels veïns, una patrulla de la policia local va ser increpada pels ocupes, situació que es va calmar un cop els agents van rebre el suport d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Redacció

Comunicat de la Unió de Botiguers de Molins de Rei:

Solucions per al Carrer Major

El comerç de proximitat es troba indefens davant la violència al carrer Major. La seguretat pública està danyada amb les intimidacions i les coaccions que sofreixen els clients i els comerciants.  La llibertat de comerç està essent vulnerada i els autors coneixen el rostre dels comerciants. Tot plegat ha esdevingut una situació que no pot anar ja més enllà.

En un estat de dret les solucions a aquestes situacions recauen en els poder públics: poder judicial, Ajuntament, Generalitat i cossos de seguretat.

La Unió de Botiguers de Molins de Rei reclama a tots ells accions urgents que posin fi a aquests actes delictius i que es restableixi la confiança ciutadana.

 

Notícies relacionades:

La Guàrdia Urbana frustra un intent d’ocupació d’un habitatge de la vila

Les ocupacions del carrer Major de la vila estan en tràmits judicials i pendents de sentència de desallotjament.

Ocupes entren en tres habitatges del carrer Major