Espe Pons inaugurà el pròxim 18 de juliol la mostra “Sota la llum del mar” que es podrà veure fins al 22 de novembre al Museu Palau Solterra.

L’equipament, que és el Museu de Fotografia Contemporània (Nacional i Internacional) de la Fundació Vila Casas, situat a la localitat empordanesa de Torroella de Montgrí, va ser inaugurat l’any 2000.

L’exposició és un assaig fotogràfic “que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme de l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra”, segons explica la mateixa artista. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb 31 anys.

Per poder recopilar tota aquesta història l’Espe ha anat als llocs que Tomàs Pons Albesa va recórrer durant els últims moments de vida i ha recopilat informació de l’època relacionada amb el cas amb l’objectiu de reconstruir una història, fins ara, estava fragmentada.

A través d’un paisatge de llums i ombres, la mostra ofereix una combinació de fotografia contemporània amb testimonis documentals de l’època que no deixarà indiferent al visitant.

Inauguració: 18 de juliol a les 19,30h

Lloc: Museu Palau Solterra, Fundació Vila Casas (Església, 10 Torroella de Montgrí)

© Espe Pons