L’emergència provocada per la COVID-19 ha obligat a l’assemblea de la Creu Roja Baix Llobregat Centre a oferir més serveis per ajudar a les persones més necessitades i a l’hora a comptar amb una xarxa més àmplia de voluntaris per atendre tota la demanda. En concret, des del passat 13 de març i fins al 9 de juny, s’han fet 2.417 intervencions, s’han atès a 1.503 persones i s’han fet 1.707 trucades de seguiment. En aquestes tasques hi han participat 53 voluntaris i 7 tècnics.

Totes aquestes accions s’han fet dins el projecte anomenat “Creu Roja Respon” i s’han fet extensives als 9 municipis als quals es dona cobertura des de la seu de Molins de Rei. En concret, a banda de la vila, també s’atén als municipis del Papiol, Castellbisbal, Pallejà, Cervelló, La Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat.

Segons expliquen des de l’entitat, “Gràcies als 53 voluntaris i a les més de 2.000 hores d’acció voluntària que s’hi han dedicat, hem pogut arribar a fer més de 2400 accions a tota la comarca. Un voluntariat jove (entre els 20 i 30 anys principalment) molt actiu i amb ganes d’ajudar i continuar a la nostra Organització”.

Les principals accions que la Creu Roja ha realitzat davant l’emergència COVID-19 han estat: entrega d’aliments, lliurament de targetes moneder per a la compra d’alimentació i productes de primera necessitat, entrega de kits de suport social (productes de neteja de la llar, bolquers, higiene masculina i femenina,…), acompanyaments a persones grans, compra de medicaments, acompanyaments i realització de tasques de primera necessitat, entrega de material escolar i joguines educatives a infants vulnerables i entrega d’activitats didàctiques per a persones grans (especialment a aquells usuaris que ja realitzaven taller de la memòria a Creu Roja) per tal de donar continuïtat a les activitats a casa.

S’incrementa el nombre de persones ateses a la vila

A Molins de Rei, com ha passat arreu, hi ha hagut un increment del nombre d’usuaris respecte a inicis d’any. Si en el mes de febre s’atenia a 168 famílies i 394 beneficiaris, a finals de maig el nombre de famílies ateses ha estat de 210 i el de beneficiaris, 517.

Creu Roja preveu que hi hagi un altre increment de persones que necessitaran ajuda d’aquest organisme per cobrir les necessitats més bàsiques: alimentació, productes de primera necessitat, suport i acompanyament entre altres.

Redacció

Imatges cedides per la Creu Roja: