Article de El Llaç nº 567

Arran dels darrers rebrots sorgits i davant les noves mesures de prevenció que aquestes darreres setmanes s’estan aplicant a Catalunya, Creu Roja del Baix Llobregat Centre ha posat en marxa un projecte de sensibilització i prevenció en salut comunitària per tal de sensibilitzar, informar i dotar d’eines la població sobre la prevenció de la COVID19.

L’organització desenvoluparà diferents accions, com treballar l’estat emocional de les persones (especialment el dels col·lectius més vulnerables), la gestió de la malaltia (facilitant l’accés als diferents centres d’assistència primària i hospitalaris) a través de l’acompanyament o la gestió de la cita prèvia, les trucades de seguiment i informació a les persones usuàries a les quals la institució està donant atenció, i treballar estils de vida saludable facilitant pautes en alimentació, entre altres accions.

Des de Creu Roja, tal com ens explica el referent tècnic de l’entitat, Rubén Caballero, es pretén, durant els propers tres mesos, arribar a més de 2.500 persones dels 9 municipis on aquesta organització fa la seva acció solidària.

Per desenvolupar el projecte, s’ha incorporat una nova figura tècnica a l’equip per tal d’arribar a totes les persones usuàries de Creu Roja. A part, s’està creant un grup de voluntaris formats com a promotors de salut comunitària per donar resposta davant les necessitats sorgides a causa de la pandèmia.

225 famílies molinenques reben ajut del Banc dels Aliments

A part de la posada en marxa d’aquest projecte, des del passat mes de març, la Creu Roja al Baix Llobregat Centre ha incrementat el volum d’usuaris i voluntaris. Pel que fa als usuaris, a Molins de Rei, en el projecte del Banc dels Aliments, tenien un total de 136 famílies el mes de febrer, una xifra que s’ha incrementat durant els darrers mesos fins a arribar a les 225 famílies i 588 beneficiaris aquest mes d’octubre. A part dels productes bàsics d’alimentació, des del mes de març, la cistella es complementa amb productes per a la higiene de la llar, una acció que s’engloba dintre del projecte Creu Roja RESPON.

En aquest context d’augment de la demanda, l’entitat ha fet una aportació econòmica de més de 40.000 euros en targetes d’alimentació per tal de garantir les necessitats més bàsiques de tots els usuaris i usuàries que han vingut a Creu Roja.

Més voluntaris

L’organització també ha vist incrementat el nombre de persones voluntàries. En concret, en els darrers sis mesos han trucat a la porta de Creu Roja un total de 68 persones per oferir la seva col·laboració. Gràcies a aquest increment de col·laboradors, s’ha pogut donar resposta a totes les persones que han necessitat alguna ajuda per part de l’entitat.

Creu Roja Baix Llobregat Centre