Comunicat de la Creu Roja Baix Llobregat Centre:

La Creu Roja al Baix Llobregat Centre ha activat  tots els recursos de la Institució per fer front al coronavirus Covid-19

Una de les principals accions que està desenvolupant al territori és la realització de trucades, a través del Centre de Contacte  durant aquests dies  a les persones grans que atén durant l’any per assegurar-se que están bé i  prenen les mesures que recomanen les autoritats sanitàries. La campanya s’està realitzant a tot Catalunya,  i a l’oficina de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre, situada a Molins de Rei,  hi ha un grup de deu voluntaris en diversos torns, que truquen, no només a les gairebé 500 persones que atén al  Baix Llobregat Centre, sinó també a altres municipis. Durant els primers dies, s’han realitzat més de 500 trucades i es continuarà amb el projecte durant les properes setmanes.

El projecte del Centre de Contacte de la Creu Roja permet que el, o la,  telefonista pugui preguntar per l’estat de salut de la persona usuària i li pugui resoldre els dubtes que cal.

Entre les mesures de prevenció, que els voluntaris recorden,  tenim: que no s’ha de sortir de casa si no és imprescindible, rentar-se bé les mans i mantenir una distància de més d’un metre amb les persones. Si es té febre, tos seca o dificultats per respirar, cal trucar al 061.

A part d’aquesta acció la Creu Roja també ha posat en marxa un dispositiu per facilitar als usuaris productes de primera necessitat com alimentació i medicaments. Més d’una treintena de voluntaris i personal tècnic están aquests dies reorgantizant les entregues d’aliments per tal de facilitar aquesta primera necessitat a més de 50 famílies molinenques. S’ha ampliat l’horari de distribució per tal de garantir les mesures de prevenció i a la vegada s’estàn realitzant desplaçaments a domicilis per a persones que no poden sortir al carrer i no tenen cap xarxa social.

Davant l’actual situació, la Institució també s’ha vist obligada a que els voluntaris de més de 65 anys o que siguin col·lectiu de risc, durant aquests dies,  no realitzin cap activitat voluntària presencial, ja que poden realitzar la seva tasca humanitària realitzant tasques virtuals.

Un altre dels projectes que la Creu Roja al Baix Llobregat Centre continua realitzant és el servei d’higiene personal, una necessitat básica que la Institució manté durant aquestes setmanes, les mesures de protecció i prevenció s’han ampliat per tal de garantir la seguretat d’usuaris i voluntaris.

Cal destacar també la sol·licitud de col·laboració que ens están fent des d’alguns Ajuntaments de la comarca, com és el cas de Sant Vicenç dels Horts, on la Institució està participant en l’entrega d’àpats a més de 200 infants del municipi amb necessitats alimentàries. Un total de 15 voluntaris están participant durant aquest dies realitzant la distribució d’aquests àpats per tal de garantir l’alimentació dels infants que ho necessiten al municipi.

Cal destacar que totes les accions que es desenvolupen están coordinades amb els diferents serveis socials municipals i que es prenen les mesures de seguretat en prevenció del Covid-19

Creu Roja, sempre al servei de les persones…..

Ruben Caballero

Coordinador Creu Roja Baix Llobregat Centre