Nota de premsa del Fòrum Empresarial del Llobregat

Es trenca la tendència negativa en la contractació, que augmenta un 5% a L’Hospitalet i el Baix Llobregat durant el mes de maig

Durant el mes passat es van formalitzar 13.050 nous contractes, 610 més que al mes d’abril

El sector serveis i la indústria concentren la major part de les noves contractacions realitzades al territori

Tot i això, l’atur registrat continua creixent a L’Hospitalet i el Baix Llobregat: des de desembre ha augmentat un 28,5%

L’Hospitalet de Llobregat, 17 de juny de 2020 – En el mes de maig s’ha produït un lleu repunt en la contractació per part de les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, amb 13.050 nous contractes, trencant la tendència dels anteriors tres mesos (de febrer a abril), quan passàvem de 33.094 contractes al gener fins als 12.440 d’abril passat.

Amb els contractes formalitzats en el mes de maig es trenca la negativa evolució provocada per la crisi sanitària de la COVID-19. Com dèiem, hem passat dels més de 33.000 contractes de gener i 29.758 de febrer, a només 13.050 de maig, però el que cal destacar, és que es trenca la tendència a la paralització total de l’economia.

Per branques econòmiques, el sector de l’agricultura va formalitzar 78 contractes; el sector industrial, 2.114; la construcció, 1.201; i el sector serveis, 9.657.

Com ja comentàvem en l’anterior nota de premsa relativa a la contractació, el dinamisme del territori comença a fer-se palès per la fam de tenir una ràpida recuperació econòmica amb aquests nous contractes fets dins de l’estat d’alarma i que esperem que es materialitzi en una crisi en forma de “V” i no de “U” com pronostiquen els més importants centres d’estudis econòmics.

L’atur continua creixent

Com hom podia preveure, el volum d’aturats a L’Hospitalet i la comarca del Baix Llobregat continua creixent en el mes de maig. Concretament, a data de 31 de maig, el total de persones en situació d’atur era de 67.903. Això implica 2.688 persones més respecte a finals d’abril.

Des de les dades de desembre, el conjunt de persones en situació d’atur al nostre territori, ha augmentat un 28’5%.

Des del mínim registrat en el mes de juny de 2019 (50.305 persones inscrites a les llistes de l’atur), l’atur ha crescut un 35%.

S’ha de tenir molt present que el conjunt de treballadors que avui dia estan amb un ERTO no computen a efectes de població desocupada. Per la qual cosa és de preveure que aquestes xifres s’incrementin considerablement al finalitzar els ERTOs, i es converteixin en EROs.

Esperem que l’inici de l’estiu i el retorn a la “normalitat” ens permeti recuperar l’ocupació perduda en un inici d’any per oblidar en termes d’ocupació.

Més informació – Tel. 93 337 04 50  e-mail: forum@femllobregat.cat

Sobre el Fòrum Empresarial del Llobregat:
El Fòrum Empresarial del Llobregat, promogut per l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), amb la implicació d’institucions, entitats i empreses emblemàtiques, dóna resposta a la vocació de lideratge i innovació dels empresaris i alts directius vinculats al territori. És el marc estable de trobada, de coneixement, de relació i d’opinió, en favor de la dinàmica econòmica, social i cultural de la zona del Llobregat i de Catalunya. A L’Hospitalet i el Baix Llobregat, on viuen més d’ 1.050.000 persones, i hi ha més de 25.000 empreses.

Enllaç a la pàgina web del Fòrum Empresarial del Llobregat:

http://www.femllobregat.cat/