Article de El Llaç nº 568

Com cada any Creu Roja Joventut duu a terme, a tot el territori català, la campanya “Els seus drets en joc” del projecte la Joguina Educativa, amb la finalitat de poder garantir joguines noves, no sexistes, no bèl·liques i cooperatives als infants que es troben en una situació de vulnerabilitat.

En concret, i si parlem de la Joguina Educativa, el que pretenem és dotar aquelles persones més vulnerables de recursos i eines per fer front a una necessitat tan important entre els nens i nenes: el joc.

Considerem el joc com una de les vies més útils per la difusió de qualsevol proposta educativa i pedagògica, per tant, invertim tots els nostres esforços per tal que a l’època més significativa de la joguina, cap infant es quedi sense rebre un joc o una joguina.

En aquests moments, moltes persones han perdut la seva feina, i això ha provocat un increment de pobresa extrema en moltes famílies. Moltes d’elles demanen suport a serveis socials i a entitats humanitàries com Creu Roja.

Per tant, ara més que mai que hem de fer una crida social a la solidaritat i la tolerància perquè tots els infants rebin una joguina nova amb què desenvolupar les seves capacitats i habilitats al·ludint al valor pedagògic d’aquesta.

Si posem especial atenció i detall al Baix Llobregat Centre cal explicar que, des de l’oficina de Creu Roja a Molins de Rei, gestionem els set municipis que participen en la campanya enguany.

A Molins de Rei el calendari establert per elaborar el circuit de la campanya és el següent:

Es fan reunions de coordinació amb serveis socials per tal d’establir, en termes generals, com es gestionarà la campanya; posteriorment es fan les derivacions de les famílies beneficiàries de la campanya.

La recollida de joguines es realitza durant tot el mes de desembre i com a novetat d’aquest any la Creu Roja al Baix Llobregat Centre té un nou local com a punt de recollida a Molins de Rei situat al carrer Carril, 37 B. En aquest nou espai, la Creu Roja podrà desenvolupar la campanya de la joguina educativa garantint les mesures de prevenció de la COVID-19, es podran respectar les distàncies i s’oferirà un servei de recollida de joguines programades amb anterioritat per evitar les aglomeracions de persones en un mateix espai.

L’Entitat ja ha començat a fer la difusió i sensibilització de la campanya per tal d’arribar als més de 450 infants de la comarca. Aquest any s’espera un increment de persones usuàries a causa de les conseqüències derivades per la COVID-19.

L’any 2019, la Creu Roja al Baix Llobregat Centre va atendre a 101 infants a Molins de Rei als quals se li van entregar lots de 4-5 joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives a cada infant.

La COVID-19 ens ha deixat una situació d’allò més complexa i és per això que aquest any necessitem més que mai la solidaritat de la gent i la col·laboració amb aquesta campanya, ja que hem hagut de suspendre diferents accions de recollida de joguines i això ens farà més complicat arribar a totes les famílies beneficiàries.

Aquest any, donat el context en què ens trobem, volem prioritzar les següents maneres de col·laborar amb la campanya:

  • Donacions econòmiques de particulars/empreses.
  • Les donacions directes de particulars o empreses que han emprès les seves pròpies accions entre els seus treballadors.

L’Organització porta planificant la campanya d’enguany des del passat mes d’octubre, una campanya que mobilitzarà més de 40 voluntaris per tal de poder repartir un somriure a tots els infants durant aquestes festes.

Creu Roja Baix Llobregat Centre