bibliomoliweb

Article d’El Llaç nº 569 – Gener 2021

La Biblioteca el Molí és també un espai compromès amb la promoció de la sostenibilitat, l’economia local i l’alimentació saludable. En aquest sentit, des de 2016 forma part del projecte “De l’hort a la Biblioteca”, una iniciativa que va néixer el 2013 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat per donar a conèixer els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat i que es va fer extensiva a 18 biblioteques del Baix Llobregat.

Et recordem que, si t’interessa aquesta temàtica, al Centre d’interès “De l’hort a la Biblioteca” situat a la planta 2, podràs trobar llibres, per exemple, per ajudar-te a cultivar el teu propi hort urbà o a elaborar les millors receptes amb els productes que n’obtindràs, així com revistes especialitzades en aquesta temàtica.

A la secció “La Biblioteca recomana” us presentem algunes novetats respecte d’aquesta temàtica, quatre per a adults i quatre per als infants. Us convidem a consultar aquests i altres llibres i revistes sobre agricultura, cultius, hort, etc., i agafar-los en préstec.

Recordeu que si voleu participar en les activitats que aquí us proposem o ampliar d’altres informacions referents a la Biblioteca el Molí podreu fer-ho presencialment, al web www.bibliotecaelmoli.cat, al twitter @bibliomolins, o trucant al telèfon 93 680 16 81.

La Biblioteca recomana

El meu primer hortet, d’Emmanuelle Kécir-Lepetit.Guia pràctica i documental per crear el teu primer hortet al jardí o al teu balcó!

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses, de Virginie Aladjidi, Emmanuelle Tchoukriel. Un ric inventari que meravella i desperta la curiositat de petits i grans.

La Sofia i els petits enciams, d’Ilya Green. Acompanya a l’Olga a fer un hort amb unes llavors que s’ha trobat en una butxaca!

La Pipa i en Pele a l’hort, de Daniela  Drescher. Un conte per als més petits de la casa per descobrir a través de l’hort i els seus versos les estacions de l’any.

Tornar a pagès: manual pràctic d’horticultura, de Nil Barceló. Una guia pràctica d’horticultura per saber quan s’ha de sembrar o plantar les hortalisses, vigilar el seu creixement, reconèixer els tipus de sòl i com conversar els productes de l’hort.

Miquel Montoro, el símbol d’una revolució vital?: la recerca d’un missatge d’autenticitat en un món globalitzat, de Sebastià Bennasar. Sociòlegs, escriptors, pagesos, professors i periodistes reflexionen sobre el que ha significat el fenomen Miquel Montoro, i els valors que ell defensa com el consum de proximitat.

Remedios con plantas medicinales: más de 140 fichas de plantas, d’Andrew Chevallier. Guia il·lustrada amb tota la informació sobre les propietats curatives i els usos pràctics de més de 140 plantes medicinals.

Cocina km 0: guía para los cocineros que deseen cultivar frutas, hortalizas y plantas aromáticas en contenidores, de Susan Berry. Conté tota la informació necessària per a la selecció de les millors varietats de fruites i hortalisses i una selecció de receptes per aprofitar al màxim el producte.

Biblioteca El Molí