Article El Llaç nº 567

La Biblioteca el Molí forma part de ‘Parc i biblioteques… naturalment!’, projecte impulsat per la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i en el qual participen 31 biblioteques més del Maresme, Vallès Occidental, del territori del Montserratí i Collserola.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar el coneixement del territori així com el patrimoni natural i cultural de l’entorn. Periòdicament s’organitzen documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals per impulsar la lectura i la natura.

D’entre les diverses propostes, enguany, del 3 a l’11 d’octubre i per commemorar la Setmana de la Natura, la Biblioteca el Molí ha participat en la iniciativa ‘Plantem Poesia’ organitzat amb el Grup de biblioteques que formen part del programa Parcs i biblioteques… naturalment! – Collserola. Els interessats havien d’enviar una poesia pròpia o d’autor escollit dedicada als arbres. El total de participants en aquesta acció poètica ha sigut de 56; en concret a la nostra Biblioteca s’han rebut 13 poemes d’un total de 10 participants.

Tots els textos que ens han arribat formen part de l’arbre poètic amb què s’ha decorat la segona planta i han estat transferits a paper germinat i plantats a la galeria de la Biblioteca.

Els participants formaven part del sorteig de 3 lots de premis promoguts per la xarxa DocAmbCat.

Anireu trobant la informació d’aquestes i d’altres accions i activitats vinculades amb el projecte Parcs i biblioteques… naturalment!, al web www.bibliotecaelmoli.cat, a la nostra secció de la Biblioteca Virtual de la XBM o al twitter @bibliomolins.

Biblioteca el Molí