renfeweb

Des d’aquest divendres 2 d’abril ja es pot tornar a creuar les vies pel pas de cautxú habilitat a l’estació de Molins de Rei tal com es podia fer fa unes setmanes. La companyia ferroviària Renfe va canviar ahir els cartells de prohibit el pas pels actuals on es demana que s’extremi l’atenció a l’hora de creuar mirant a ambdós costats per assegurar-se que no vingui cap tren.

Els cartells, com el de la fotografia que acompanya aquest escrit, s’han posat en castellà i en anglès. Fonts de Renfe han indicat que els rètols en català s’instal·laran al llarg de la setmana vinent.

Els mateixos cartells s’han posat també a les estacions de Sant Feliu de Llobregat i Mollet-Sant Fost. Aquesta mesura, junt amb la reducció de la velocitat dels trens en circular per aquests tres municipis permetrà disminuir l’actual categoria de risc dels passos d’alta a moderada complint alhora amb les mesures del Reial Decret 929/2020 sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries.

Renfe i Adif compleixen d’aquesta manera amb els compromisos adquirits amb els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Mollet del Vallès i amb diverses entitats socials que reclamaven que es permetés poder creuar pels passos de cautxú habilitats damunt les vies facilitant l’ús del tren per a les persones amb mobilitat reduïda.

De manera preventiva Renfe mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s’apropi un tren i advertir-ho a qui hagi de creuar les vies.

Josep Ferrer

IMG-20210401-WA0078
Fotografia cedida per Renfe