foapweb

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Està previst que aquest 2021, el programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) de l’Ajuntament de Molins de Rei realitzi 6 cursos. Tot ells tenen com a objectiu la formació professionalitzada i la millora de l’ocupabilitat.

L’alcalde, el primer tinent d’alcalde i el regidor d’Ocupació i Formació han visitat les instal·lacions del Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan Garcia Nieto, centre en el qual han començat  2 dels 6 cursos previstos pel programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) durant aquest 2021.

Els dos cursos que s’han iniciat són Activitats auxiliars de magatzemOrganització del transport i la distribució. Ambdós van destinats, principalment, a persones en situació d’atur o ERTO, als quals se’ls imparteix la modalitat mixta –tan presencialment, com a través de l’Aula Virtual, una eina de suport a l’aula que permet seguir les classes en remot des de casa- i faran una mitjana de 320 hores de formació acadèmica.

En finalitzar aquesta formació, els i les alumnes rebran un Diploma del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). A més, el curs Activitats auxiliars de magatzem obtindrà el  Certificat Professional nivell 1 i el Carnet de Carretons, i el curs d’Organització del transport i la distribució, el Certificat Professional nivell 3 i nivell d’anglès- UAB.

La intenció del programa FOAP és fomentar el desenvolupament professional de les persones d’acord amb les seves capacitats i objectius laborals, i oferir una formació reconeguda i homologada amb l’objectiu d’afavorir l’accés al mercat laboral i la promoció professional.

Això implica que, tal com els ha fet saber l’alcalde, durant la visita “aviat a Molins de Rei comptarem amb una multinacional al nou Polígon de les Licorelles i, com a empresa de transport i logística, farem el possible perquè es contractin molinencs i molinenques”, i afegeix que “els polígons han d’estar ocupats, han de donar feina i els pobles necessitem ocupació perquè és la millor garantia, entre altres coses, de la igualtat entre tots i totes”.

Està previst que, en els propers mesos, s’iniciïn també els cursos de Creació i gestió de la marca personal i xarxes socials a la recerca d’ocupació, Aprendre a aprendre i Alfabetització informàtica, i una segona edició del curs Activitats auxiliars de magatzem.