Nota de premsa de Premsa Comarcal

L’esdeveniment serà online a les 21.00 hores del dilluns 21 de desembre, des de les instal·lacions de l’Antiga Fabrica  DAMM

Barcelona, 11 de desembre de 2020

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebrarà el dilluns 21 de desembre a les 21.00 hores la setena edició del Dia de la Premsa Comarcal; un esdeveniment anual que a través d’una sèrie de ponències de diferents representants de la societat civil, reflexiona sobre els reptes del sector. Enguany, i a causa de la pandèmia, tindrà un format diferent, i podrà seguir-se online a través del Canal de YouTube de l’ACPC en el següent enllaç.

L’acte estarà presentat per una de les cares més conegudes de la televisió del nostre país,  Xantal Llavina.

En aquesta ocasió coneixerem de prop què en pensen del periodisme actual  i dels mitjans de comunicació, un reputat periodista com Iñaki Gabilondo que, en conversa amb amb el periodista i president de l’Associació Cultural Revista Cambrils Josep Capella, anirà desgranant temes com els reptes que ha d’afrontar la professió, l’impacte de la pandèmia en la forma de narrar, o els trets diferencials de la premsa comarcal i local.

A continuació sabrem què opinen de la situació actual tres periodistes que ocupen càrrecs de primera línia. Núria de José, responsable de redacció de la Xarxa Audiovisual Local i vicedegana del Col·legi de Periodistes; Violeta Gumà, Cap de Cultura a l’Agència Catalana de Notícies; i Sara González, periodista i col·laboradora com a analista en els mitjans  RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, TVE, Ràdio 4, Ser Catalunya i EiTB. Elles, donaran el seu punt de vista, des de la perspectiva que els dóna l’exercici del periodisme  i també com a dones.

Aquest any també canviarà l’escenari del DIA DE LA PREMSA COMARCAL. Després de  cinc anys al Movistar Centre de Portal de l’Àngel, l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona donarà acollida a l’esdeveniment.

El Dia de la Premsa Comarcal  compta amb el patrocini de Naturgy, la col·laboració  de Cerveses Damm i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat.

El Dia de la Premsa Comarcal va ser instaurat l’any 2014 per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) amb la intenció de reivindicar un model de comunicació que genera 1000 llocs de treball a tot el país i compta amb més de 160 capçaleres de paper i digitals, i que aposta per continuar creixent mantenint el seu compromís amb la informació de  KM0, la informació comarcal i local.

En cadascuna de les edicions anteriors la jornada ha aplegat més d’un centenar de professionals del món de la comunicació i ha comptat amb les intervencions de reconeguts ponents com Jaume Roures, Antoni Bassas, Cristòbal Colon, Sor Lucia Caram, Lluís Bassat, Josep Roca o Ramon Besa, per citar-ne alguns.

Nota de premsa en pdf

Enllaç per veure el Dia de la Premsa Comarcal online