Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei:

Balanç positiu del Carnaval 2020 de Molins de Rei

 Un any més, han estat moltes les entitats molinenques que han fet possible el Carnaval. La Gran Rua va comptar amb 19 comparses i 1.880 comparsers i comparseres. L’objectiu d’El Comitè de l’Antifaç per a les properes edicions és que el Ball del Camell esdevingui un referent de comarca i de país.

Aquest any, Molins de Rei ha estrenat la Nit de la Bota, on hi ha han participat per primer cop els capgrossos dels esparriots, i a més a més, el Carnaval d’enguany ha comptat amb més de 200 canons de confeti al llarg de tot el Carnaval; ha presentat 3 castells de focs (Arribo, Bany de Glòria de la Gran Rua i Desenfreno), i es va repartir una coca de 22 kg i 3 metres de llarg durant el Carnaval Menut entre tots i totes les assistents.

La gran rua, la cita per excel·lència del Carnaval, va comptar amb un total de 19 comparses i 1.880 participants. El Comitè de l’Antifaç, entitat organitzadora del Carnaval de Molins de Rei, ha valorat molt positivament la festa de febrer: tot i que “hi ha coses a polir i millorar, estem molt satisfets tal com s’ha desenvolupat tota la festa i, sobretot, amb el fet que el Carnaval i els seus personatges han arrelat molt entre els molinencs i les molinenques, especialment entre els més menuts”. També han afegit que “la primera edició de La Nit de la Bota ha superat amb escreix les expectatives”.

 Mantenint la tradició documentada a principis del segle XIX, sobre la qual es va crear l’actual model de Carnaval a finals del segle XX, el Ball del Camell ha estat l’acte cabdal del Carnaval, el qual s’ha pogut fer gràcies als Amics del Camell, l’Esbart Dansaire i els Grallers.

Pel que fa a properes edicions, el Comitè de l’Antifaç afirma que el projecte original de l’entitat per al Carnaval de Molins de Rei encara no ha estat assolit en tota la seva totalitat, ja que “resta pendent desenvolupar tot el Sèquit de l’Aristocràcia, el més costós de tots els actes previstos”. Tot i això, tenen clar que la voluntat és que al llarg dels propers anys, el Carnaval de Molins de Rei i la tradició del Ball del Camell esdevingui un referent de comarca i de país.


Imatges cedides per l’Ajuntament de Molins de Rei_DanCosta:


Imatges cedides pel Comitè de l’Antifaç:


Imatges cedides per Lluís Carrasco: