Punt Jove – El Llaç nº 570

capçal2

Ésser jove i tenir fills. Aquests dos conceptes no són pas antagònics, encara que la dinàmica de la societat actual ho pugui fer creure. Avui dia tendim a viure amb pressa; la vida és cara; les feines per a joves, precàries, escasses i exigents; i el temps d’oci, amb amics o en parella, es valora com un guany de llibertat. I tanmateix, cada vegada hi ha més joves que es decideixen a tenir fills.

Si ets d’aquests, si ets un pare o una mare jove, o si vols ser-ho aviat, t’interessa l’aplec de recursos que trobaràs a: https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/conviure-inclusio_social/guia_per_a_mares_i_pares_joves

Per una banda trobaràs informació sobre tràmits, ajuts i serveis per a noves famílies, com ara quins tràmits cal fer quan neix un fill o filla, al registre civil, l’alta al padró municipal i al sistema sanitari i la sol•licitud del permís de maternitat de la mare i/o del pare. Ajuts econòmics per a les famílies amb fills, terminis de sol·licitud i la documentació que et cal presentar: com tramitar el permís de maternitat de la mare i/o el pare; informació sobre els drets laborals relacionats amb la maternitat i la paternitat.

També serveis per a les famílies on entre d’altres hi ha Preinfant, web per a adolescents embarassades

Es tracta d’un portal que dona suport i una atenció individualitzada a noies embarassades d’entre 14 i 21 anys. Un equip de professionals atendrà les consultes que es plantegin sobre l’embaràs i la maternitat en joves. És un servei de l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), que compta amb el suport de la Secretaria de Famílies del Departament de Benestar Social i Família.

Més informació al Punt Jove, carrer de Jacint Verdaguer, 48 Tel. 93 668 54 52. http://pijmolinsderei.blogspot.com

Punt Jove