En el tercer cap de setmana de confinament perimetral la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet accions conjuntes entre divendres i diumenge per tal que tothom complís amb la normativa establerta. Així els dos cossos policials van alertar a 88 vianants i 50 ciclistes, i van aturar a 62 vehicles. Fetes les oportunes comprovacions els Mossos van denunciar a tres vianants i a 20 ciclistes per incomplir la restricció de mobilitat.

Pel que fa a les actuacions de la Guàrdia Urbana en solitari, durant el cap de setmana es va alertar a 35 vianants i es va aturar a 66 vehicles, accions que han derivat en 2 denúncies per infringir la restricció de mobilitat o no portar mascareta, segons informació facilitada per fonts municipals.

En el cap de setmana anterior, el segon del confinament perimetral, la Guàrdia Urbana va sancionar a tres persones. En concret a dos veïns de Molins de Rei per no dur mascareta i a una persona de fora de la vila a qui li van posar tres multes per cometre tres infraccions: no portar mascareta, moure’s en hores nocturna i fer-ho fora del municipi de residència sense causa justificada.

En el primer cap de setmana de confinament perimetral la Guàrdia Urbana va posar un total de vuit sancions, cinc per no respectar el confinament nocturn, dues per no dur la mascareta i una per consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Recordem que el divendres 30 d’octubre a les 6 del matí va entrar en vigor el confinament perimetral decretat per la Generalitat de Catalunya. Aquest confinament, que impedeix sortir del municipi de residència, sempre que no sigui per causa justificada com anar a treballar o al metge, entre altres, s’allarga fins a les 6 del matí del dilluns. La mesura, que s’ha repetit els dos darrers caps de setmana, s’afegeix a la que s’aplica des del diumenge 25 d’octubre i que estableix que no es pot sortir al carrer entre les 10 de la nit i les 6 del matí, si no és també per un motiu justificat.

Josep Ferrer