Article de la Regidora de cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei

Fa uns dies, al pregó de la nostra Festa Major, explicava que enguany havíem decidit dur a terme la Festa Major Sant Miquel 2020, perquè confiàvem i creiem en tots els molinencs i totes les molinenques i en la seva actuació responsable complint les mesures de seguretat davant la pandèmia.

Ara, i tot just una setmana desprès de que la Festa Major hagi acabat, escric aquestes ratlles per donar-vos les gràcies. Gràcies perquè hem demostrat que tots som ciutadans i ciutadanes exemplars davant del repte d’una Festa Major en plena pandèmia.

Dotze dies de festa, més de cinquanta activitats, 4.000 sol·licituds per participar als actes, i amb la majoria de vilatans i vilatanes  demostrant, com deia, responsabilitat, compromís i solidaritat; i sobre tot, deixeu-m’ho destacar, una gran capacitat d’adaptació a la nova realitat i a les incerteses presents i futures.

Plegats hem demostrat que la cultura és i ha de ser segura.

L’esforç que hem realitzat conjuntament; administració, entitats i ciutadania, ha tingut la seva recompensa. Han estat dies d’enyorança,  hem trobat a faltar el correfoc del divendres amb el diables, els dimonis, el cuc i l’entxuscat; la sortida del camell del dissabte; la nostra diada castellera; la tradicional cursa de Sant Miquel i la bicicletada; a les puntaires i els escacs… En definitiva, hem enyorat molts moments tradicionals de la nostra Festa Major i sobretot hem enyorat poder anar als actes, ballar, el contacte amb els amics…les restriccions i protocols de la COVID-19 ens ho han impedit. Però bé, amb esperança i ganes, esperem que l’any vinent tornem amb més força que mai i, no ho dubteu, que com sempre, des de l’Ajuntament de Molins de Rei i apostarem fort i amb convicció per la cultura i la Festa Major. Units, tornarem a omplir els carrers de la nostra vila de festa, disbauxa, tradició i cultura.

La intenció d’aquest equip de govern és clara: continuar apostant decididament per la cultura. Seguirem programant cultura, en tots els seus formats, a la vila de Molins de Rei durant aquesta legislatura. Perquè la cultura és i ha de ser part de la nostra vida.

Finalment, i no em cansaré de repetir-ho, gràcies, gràcies i gràcies a tots els molinencs i molinenques,  per no fallar-nos, per fer-nos confiar, per seguir les normes de protecció de la salut i de seguretat, però sobretot, GRÀCIES per gaudir de la nostra Festa Major amb responsabilitat.

Ainoa Garcia_Regidora de cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei